Έπεσαν οι υπογραφές για το αυτοκινητοδρόμιο....


Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, που ανακοίνωσε στις 7 Σεπτεμβρίου, για την άμεση επανεξέταση των μεγάλων έργων (άνω των 50 εκ. Ευρώ) του Αναπτυξιακού Νόμου που είχαν καθυστερήσει σημαντικά, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νότης Μηταράκης, υπέγραψε, όπως αναφέρεται....
σε ανακοίνωση  τις σχετικές αποφάσεις ένταξης τριών έργων που θα σταλούν για έγκριση από τη Βουλή.
Συγκεκριμένα, οι υπουργικές αποφάσεις αφορούν:

1. Την υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.3299/2004 της υπό σύσταση επιχείρησης «KAVALA FLOAT GLASS A.E.» για την ίδρυση μονάδας κατασκευής υαλοπινάκων στη ΒΙ.ΠΕ. Καβάλας συνολικού προϋπολογισμού 97,5 εκ. Ευρώ. Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στα 29,25 εκ Ευρώ.

2. Την υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.3299/2004 της επιχείρησης «ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΙΟΣ ΑΕ» για την ίδρυση συνεδριακού κέντρου, εκσυγχρονισμό ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, επέκταση ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων των Μονάδων ELOUNDA BAY PALACE & ELOUNDA BEACH κλπ, συνολικού προϋπολογισμού 50,45 εκ. Ευρώ. Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στα 15,067 εκ Ευρώ.

3. Την υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.3299/2004 της επιχείρησης «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» που αφορά στην ίδρυση αυτοκινητοδρομίου στην περιοχή Χαλανδρίτσα, του Δήμου Φαρρών, του Νομού Αχαΐας, συνολικού προϋπολογισμού 94,6 εκ. Ευρώ. Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται σε 28,92 εκ. Ευρώ. Από την υλοποίηση των συγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων, αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 800 νέες θέσεις εργασίας.

Επίσης οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου επανεξετάζουν, τέσσερα (4) μεγάλα επενδυτικά σχέδια στον τομέα του τουρισμού και αξιολογούν ένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο στον κλάδο των Α.Π.Ε. για την κατασκευή Αιολικού Πάρκου.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων είναι αποφασισμένο να στηρίξει έμπρακτα όλα τα έργα που μπορούν να συμβάλλουν αποφασιστικά στην κατεύθυνση της επανεκκίνησης της οικονομίας και την τόνωση της απασχόλησης, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια