Λίνεν και ο Θεός βοηθός.


Το… τετράδιο του Λίνεν  Έβαλντ Λίνεν. Αυτός τελικά είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ αφού δεν κατάφερε να φέρει αυτόν που ήθελε η διοίκηση στην ομάδα. Για να ακριβολογούμε ο Λίνεν ήταν η 5η επιλογή της ΑΕΚ για τον πάγκο της.
Ένας προπονητής που έχει την αποτυχία στο αίμα του. όπου και αν έχει δουλέψει πάντα....
η σχεδόν πάντα φεύγει σαν αποτυχημένος εκτός την περίοδο που ήταν προπονητής του Πανιώνιου που και της δυο χρονιές έφερε την ομάδα στην 5η θέση.

Στην επιθετική λειτουργία και στην αδυναμία να δημιουργήσει ευκαιρίες εστιάζει το αγωνιστικό πρόβλημα της ΑΕΚ ο Έβαλντ Λίνεν. Ο Γερμανός τεχνικός μίλησε για την άποψη που έχει σχηματίσει για τη νέα του ομάδα και τις προθέσεις του, όσον αφορά τις αλλαγές που σκοπεύει να κάνει...

- Πολλοί θεωρούν ότι η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ στην κατάσταση που βρίσκεται θεωρείται «επικίνδυνη αποστολή». Κάποιοι το προχωρούν ακόμα περισσότερο και μιλούν ακόμα και για «αυτοκτονία»...

«Αυτοκτονία; Καθόλου! Γνωρίζω ότι αυτή η περίοδος είναι από τις πιο δύσκολες στην ιστορία του κλαμπ. Δεν υπάρχουν πολλά χρήματα και σίγουρα αυτός, τα χρήματα δηλαδή, δεν είναι ο λόγος που έρχομαι στην ΑΕΚ. Υπάρχουν πολλά προβλήματα, όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα, με μεγάλη ιστορία και πολύ κόσμο να την ακολουθεί. Για μένα είναι μία τεράστια πρόκληση να προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να βοηθήσω το κλαμπ να σταθεί στα πόδια του. Ούτως ή άλλως, μου αρέσει το ρίσκο. Πάντα μου άρεσε και με εξίταρε. Είμαι υπερήφανος που θα είμαι σε ένα κλαμπ όπως είναι η ΑΕΚ».

- Εχετε παρακολουθήσει την ΑΕΚ φέτος στο πρωτάθλημα;

«Ναι. Εχω παρακολουθήσει τους εντός έδρας αγώνες της με τον Αρη και την Κέρκυρα και στιγμιότυπα από το παιχνίδι της με τον ΟΦΗ στην Κρήτη».

- Ποια είναι τα πρώτα συμπεράσματά σας;

«Πρόκειται για μία ομάδα με αρκετούς νεαρούς παίκτες και κάποιους έμπειρους. Απ' αυτά που έχω δει τουλάχιστον μπορώ να πω ότι έχει χάσει όλα τα ματς δύσκολα, στο γκολ. Δεν δίνει πολλές ευκαιρίες στον αντίπαλο, έχει σχετικά καλή κυκλοφορία της μπάλας, όμως το πρόβλημα είναι στο ότι δεν μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του αντιπάλου. Και βεβαίως στο γεγονός ότι δεν έχει αποσοβήσει κάποιες καταστάσεις μπροστά από τη δική της περιοχή».

- Τι είναι αυτό που θα λέγατε πρώτα απ' όλα στους παίκτες σας;

«Πρώτα πρέπει να τους γνωρίσω. Θέλω να δω πώς μπορούμε να δουλέψουμε, αυτό με απασχολεί. Αυτό είναι το σημαντικότερο, να δουλέψουμε σωστά. Δεν χρειάζεται να έχεις τους καλύτερους παίκτες του κόσμου για να το κάνεις αυτό. Αλλωστε, όπως είπα και πιο πριν, υπάρχουν δυνατότητες. Πρέπει να πιστέψουν στον εαυτό τους, να έχουν αυτοπεποίθηση. Αυτή θα είναι και η δική μου δουλειά στην αρχή. Να δουλέψω μαζί τους και σε αυτό το κομμάτι».

- Τι έχετε να πείτε στον κόσμο της ΑΕΚ; Κάτι ως μήνυμα...

«Οτι τους χρειαζόμαστε. Εχω διαπιστώσει, πάντως, ότι στα εντός έδρας παιχνίδια της η ΑΕΚ, αν εξαιρέσει κανείς τον Ολυμπιακό, έχει τον περισσότερο κόσμο απ' όλες τις ομάδες. Πρέπει να πιστέψουν στους παίκτες μας, ώστε αυτοί να έχουν έξτρα κίνητρο για να παίξουν καλά, να πετύχουν».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια