Ένας εισαγγελέας δεν θα βρεθεί; ...


Μετά από την Τράπεζα της Ανατoλής μας προέκυψαν τα δισεκατομμύρια των ομογενών. Αν η Ελλάδα δεν είναι το βασίλειο των ανόητων, ας βγει ένας εισαγγελέας και ας διερευνήσει το...
ενδεχόμενο να υπάρχουν σε αυτή την ιστορία αξιόποινες πράξεις. Για να τελειώνει η πλάκα μία και καλή.

Οι άνθρωποι αυτοί ισχυρίζονται....
ότι έχουν συγκεντρώσει 650 δισεκατομμύρια δολάρια και τα έχουν καταθέσει σε καναδέζικες τράπεζες. Κι ότι με τα λεφτά αυτά θα σώσουν την Ελλάδα, την Κύπρο και μερικές χώρες ακόμη με τα ρέστα που θα περισσέψουν. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι βρίσκουν ακροατήριο για να αναπτύσσουν τις θεωρίες τους. Θα ήταν πολύ ωραίο να βρεθεί στην κρίσιμη ώρα το βασιλόπουλο που θα σώσει από την κακή μάγισσα την φυλακισμένη βασιλοπούλα, αλλά στον πραγματικό κόσμο οι ενέργειες αυτές έχουν κόστος. Ή αλλιώς, εξακόσια πενήντα δισεκατομμύρια δολάρια είναι πολλά λεφτά ακόμη και για ένα ισχυρό κράτος. Πόσο μάλλον για μία ομάδα ανθρώπων που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους.

Τα πράγματα είναι απλά: Σε μία σοβαρή χώρα δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας και να λέει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι. Θα μου πείτε ότι η Ελλάδα δεν είναι σοβαρή χώρα. Κι έχετε δίκιο. Δεν θα είχαν διανοηθεί οι κύριοι αυτοί να λένε ανάλογα πράγματα στις ΗΠΑ ή στην Γερμανία. Θα έδιναν λόγο στις αρχές κι αν υπήρχε υποψία και μόνο απάτης ή παραπλάνησης του κοινού θα είχαν σοβαρά προβλήματα με την Δικαιοσύνη.

Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να λένε την αλήθεια; Όσες και να γιατρευτούν όλες οι ασθένειες του κόσμου από το νερό του Καματερού. Τα λεφτά που λένε ότι έχουν συγκεντρώσει είναι υπερβολικά πολλά. Ακόμη κι αν συγκεντρωθούν όλοι οι Έλληνες ομογενείς και δωρίσουν την περιουσία τους στην Ελλάδα, τα λεφτά αυτά δεν μαζεύονται. Έχουμε μάθει, όμως, να μιλάμε για τα δισεκατομμύρια με μία τρομερή άνεση, οπότε δικαιούται ο κάθε ένας να μας πετάει στην μούρη μερικά δισεκατομμύρια για να περνάει τον καιρό του. Κι αυτή είναι η καλή εκδοχή.

Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο κάποια αρχή να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατόν την κατάσταση, πριν φτάσουν αυτοί οι κύριοι από τις πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές να καταλάβουν και τα βραδινά δελτία ειδήσεων. Ο ελληνικός λαός είναι αρκετά ταλαιπωρημένος για να τον εμπαίζουν διάφοροι. Για να παίζουν με τον πόνο του.

Ένας εισαγγελέας δεν θα βρεθεί; Κι αν ο εισαγγελέας αυτός δει τα 650 δισεκατομμύρια με τα ματάκια του θα είμαστε οι πρώτοι που θα ζητήσουμε συγνώμη. Κι έπειτα θα αρχίσουμε και πάλι να πιστεύουμε στον μύθο του Αι Βασίλη. 


Θανάσης Μαυρίδης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια