"Παραμύθια ότι κατέβασε σημαία ο Γλέζος" λέει η Χρυσή Αυγή

Στο άρθρο που θα διαβάσετε ο δημοσιογράφος αγνοεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αμφισβητείται η πράξη του κ. Γλέζου να κατεβάσει την σημαία.
Το zouzouni δεν συμμερίζεται την άποψη της Χρυσής Αυγής όμως υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα για τον κ. Γλέζο που τα έχουμε θέσει και εμείς παλαιότερα....


1 Όπως πολύ σωστά αναφέρεται και στο άρθρο κανένας στρατός είτε εν ειρήνη είτε σε πόλεμο δεν αφήνει ποτέ σημαία μετά την δύση του ηλίου στον ιστό της.
Μάλιστα ακολουθεί τελετουργικό για το δίπλωμα της σημαίας.
Αυτό το γνωρίζω γιατί όταν ήμουν στον στρατό κάθε πρωί ανεβάζαμε την σημαία στον Λυκαβητό και κάθε απόγευμα την κατεβάζαμε επίσης αναγράφεται και σε κάποιο εγχειρίδιο του στρατού..

2 Πως ανέβηκαν στην Ακρόπολη από ένα σημείο που δεν μπορεί να ανέβει ούτε αγριοκάτσικο και μάλιστα δεν μπορεί να ανέβει ούτε εκπαιδευμένος αναρριχητής. Επίσης από το ίδιο σημείο κατέβηκαν πράγμα που είναι πολύ πιο δύσκολο από το ανέβασμα.

3 Ποτέ δεν εμφάνισαν καμία σημαία γιατί είπαν ότι την πέταξαν μόλις κατέβηκαν από την Ακρόπολη σε ένα πηγάδι.

4 είπαν ότι έμειναν πολύ ώρα επάνω στον ιερό βράχο γιατί δεν μπορούσαν να λύσουν το συρματόσχοινο που ήταν δεμένη η σημαία και προσπαθούσαν να το κόψουν ακόμα και με τα δόντια.
Όση ώρα έμειναν στην Ακρόπολη δεν τους είδε και δεν τους άκουσε κανένας παρόλο που το φεγγάρι ήταν γεμάτο όπως έχουν πει και ο Γλέζος αλλά και ο μακαρίτης ο Σάντας.

Επαναλαμβάνω ότι δεν υποστηρίζουμε την άποψη αυτή όμως ίσως θα έπρεπε να δοθεί κάποια απάντηση από την πλευρά του κ. Γλέζου.


Δείτε και το άρθρο του parapolitika.gr
Τι αναφέρεται για την πράξη του Μανώλη Γλέζου

Συνέχεια στο θέμα με τον Μανώλη Γλέζο έδωσε η Χρυσή Αυγή. Στην επίσημη ιστοσελίδα της έχει αναρτηθεί ενυπόγραφο άρθρο από τον Γ. Δημητρακόπουλο, Συνταξιούχο Εκπαιδευτικό, ο οποίος στο κείμενο του με τίτλο "Ο αντεθνικός βίος και η πολιτεία του κομμουνιστού Μ. Γλέζου" αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Πιθανολογώ, ότι ο αμετανόητος νοσταλγός του «πατερούλη» (Στάλιν), του Χότζα και άλλων «αστέρων» του εγκληματικού κομμουνιστικού πανθέου, βρίσκει την ευκαιρία -τώρα που έρχεται η 28η Οκτωβρίου- να μας υπενθυμίσει τον ψεύτικο «ηρωισμό» του. Το έχω αναφέρει στο παρελθόν και με την ευκαιρία το επαναλαμβάνω και τώρα: είναι τεράστιο ΨΕΥΔΟΣ ότι ο Γλέζος κατέβασε την γερμανική σημαία από την Ακρόπολη! Και εξηγούμε: ο Γλέζος ισχυρίζεται ότι μαζί με τον Απ. Σάντα εισήλθαν νύχτα στον Ιερό Βράχο και κατέβασαν την «μισητή σβάστικα» που υποτίθεται πως κυμάτιζε στον ιστό της. Όμως, αυτό ήταν αδύνατον! Διότι, όλοι οι στρατοί του κόσμου κάνουν έπαρση σημαίας τις πρωινές ώρες και υποστολή με την δύση του ηλίου. Αποκλείεται, λοιπόν, ο γερμανικός στρατός της εποχής εκείνης να μην είχε υποστείλει την σημαία. Άρα, οι Γλέζος και Σάντας ανέβηκαν ανενόχλητοι στην αφύλακτη Ακρόπολη την νύχτα και αφαίρεσαν (έκλεψαν) την γερμανική σημαία από κάποιο κουτί, εντός του οποίου ήταν τοποθετημένη και διπλωμένη. Που είναι, λοιπόν, ο ηρωισμός των;"

Σίγουρα το εν λόγω άρθρο θα προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς είναι η πρώτη φορά που αμφισβητείται δημοσίως ότι ο Μανώλης Γλέζος ουδέποτε κατέβασε την σβάστικα από την Ακρόπολη.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Δείτε άρθρο της ΛΟΓΟΚΡΙΜΕΝΗΣ Βραδυνής που αναφέρεται στο συμβάν πριν γράψετε βλακείες:
    http://pontosandaristera.files.wordpress.com/2011/10/vradini.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aν θεωρείς βλακείες τις ερωτήσεις είναι δικαίωμά σου ανώνυμε φίλε και ουδόλως με απασχολεί αν δεν συμμερίζεσαι τις απόψεις μου.
    Επίτρεψέ μου λοιπόν να έχω την δική μου άποψη για τα γεγονότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.