Μόνο ο Μποράν Αγάς θα μας σώσει


του Πέτρου Κατσάκου
Τις τελευταίες εβδομάδες μια ολόκληρη κοινωνία θαρρείς ακόμη ζαλισμένη από την καλοκαιρινή ραστώνη δείχνει να παρακολουθεί παθητικά αδιάφορη τα σοβαρά πολιτικο-οικονομικά αδιέξοδα που πνίγουν τον τόπο.

Στα χρόνια της τηλεοπτικής μας δημοκρατίας τα....
προβλήματα, οι αντιπαραθέσεις, τα αδιέξοδα και οι συγκρούσεις περνούν μπροστά στα μάτια μας σαν σκηνές από ένα καλογραμμένο τηλεοπτικό σενάριο που κάποιος άλλος έγραψε για μας.

Από τις οθόνες περνούν με καταιγιστική ταχύτητα εικόνες και καρέ που κάποιες φορές ο νους μας δεν προλαβαίνει καν να επεξεργαστεί. Αριθμοί και δισεκατομμύρια βαραίνουν τους ώμους μας με αποτέλεσμα να βυθιζόμαστε όλο και πιο βαθιά στο κάθισμά μας που για άλλους έχει την άνεση του καναπέ για άλλους όμως τη φρίκη της ηλεκτρικής καρέκλας.

Και όμως, το ρεύμα που μας διαπερνά αντί να ερεθίζει τους νευρώνες του εγκεφάλου μας έχει καταλήξει να αποτελεί την καθημερινή μας δόση σε έναν διεστραμμένο εθισμό της απογοήτευσης και της μοιρολατρείας.

Η πλειοψηφία των τηλε-πολιτών, αποθαρρυμένη και απογοητευμένη, καταφεύγει είτε στην παθητική ανοχή και αδιαφορία είτε στον μηδενισμό των πάντων, βάζοντας ταφόπλακα στην όποια προοπτική και σε προοδευτικούς σχεδιασμούς.

Οι αντιδράσεις μας ολοένα και περιορίζονται σε ανώφελους διαλόγους με τον παρουσιαστή των ειδήσεων και τις ομιλούσες κεφαλές των τηλεοπτικών παραθύρων.

Παράπονα, εκρήξεις και διαμαρτυρίες πέφτουν πάνω στο γυαλί της τηλεόρασης και αποκαμωμένοι από τον μονόλογο αλλάζουμε κανάλι περιμένοντας να έρθει ο Μποράν Αγάς να μας σώσει.
protothema

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια