Ακριβότερο το ρεύμα και τα εισιτήρια στα ΜΜΜ με το νέο Μνημόνιο


Την κατά 25% αύξηση της τιμής των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τον νέο χρόνο προβλέπει το νέο Μνημόνιο, παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις του υπουργείου Μεταφορών.

Όπως επισημαίνει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» στη σελίδα 37 του Μνημονίου αναφέρεται ότι....
οι τιμές των εισιτηρίων των φορέων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ) και του ομίλου ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πρέπει να αυξηθούν έως τον ερχόμενο Μάρτιο τουλάχιστον κατά 25%. Συγκεκριμένα το αργότερο εντός του πρώτου τριμήνου του 2013 θα πρέπει ο ΟΑΣΑ να διαμορφώσει την τιμή του εισιτηρίου των 1,40 ευρώ (για όλα τα μέσα) σε 1,75 ευρώ και το αντίστοιχο εισιτήριο για λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ 1,50 ευρώ από 1,20 ευρώ που είναι σήμερα.

Την ίδια ώρα, σε δύο ή και σε τρεις δόσεις θα γίνουν οι αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, όπως προκύπτει από τη σχετική διατύπωση στο τελικό κείμενο του Μνημονίου. Μέχρι το Δεκέμβριο η κυβέρνηση καλείται να εκδώσει υπουργική απόφαση για την «προσαρμογή-κόστος παραγωγής» των τιμολογίων χαμηλής τάσης, που θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2013.

Επιπλέον, μέχρι τον Μάρτιο του 2013, θα εκδοθεί δεύτερη υπουργική απόφαση με επιπλέον τροποποιήσεις στα οικιακά τιμολόγια και προσαρμογή τους με το κόστος παραγωγής, αυξήσεις που θα τεθούν σε ισχύ τον Μάιο του 2013. Σε κάθε περίπτωση, μέχρι τον Ιούνιο του 2013 θα πρέπει τα τιμολόγια να έχουν απελευθερωθεί εντελώς.
koutipandoras.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια