Η "Αυγή", η ανάγκη ψυχιάτρων και στο βάθος ο Καρτερός....


Είναι γνωστό τοις πάσι, ότι τα ψυχιατρεία, στρατόπεδα εκτοπίσεων ή οι κατ' οίκον περιορισμοί σε πόλεις-φαντάσματα, υπήρξαν ένα από τα "μέσα εξουσίας" των εκπεσόντων καθεστώτων του πρώην "υπαρκτού σοσιαλισμού" από την ΕΣΣΔ, ως την Αλβανία ή τη ΛΔ Κορέας, την τελευταία μόνη εναπομείνασα "σοσιαλιστική χώρα".

Είναι επίσης....
γνωστό, ότι αυτήν τη θλιβερή πραγματικότητα αρνήθηκαν να δουν, όπως και το συνεχίζουν, κόμματα-δορυφόροι του πρώην ΚΚΣΕ, όπως το παρ' ημίν ΚΚΕ, αναλόγως δε έπρατταν και πράττουν τα κομματικά τους όργανα, όπως ο "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ".

Από την άποψη αυτή, ο διατελέσας διευθυντής του "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" και πιστός "Φαρακάνθρωπος" Θανάσης Καρτερός υπερασπίσθηκε με πάθος το σοσιαλισμό. Μάλλον με υπερβάλλον πάθος, αφού και τα...ραπανάκια από το Τσερνομπίλ ήσαν ακίνδυνα γιά την υγεία των ανθρώπων, όπως βεβαίωνε από των στηλών της κομμουνιστικής εφημερίδας που διηύθυνε. Βεβαίως δεν είδε ποτέ και πουθενά ψυχιατρεία.

Τώρα ο μεταλλαγείς Καρτερός σε κομμουνιστογενή εκ του ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑίο, ανακαλύπτει την ανάγκη ψυχιάτρων γιά τη ΔΗΜ.ΑΡ. Δεδομένου δε, ότι δεν κατονομάζει ποίοι εκ της ΔΗΜ.ΑΡ. χρήζουν ψυχιάτρου, τότε θα αναφέρεται σε πλειάδα στελεχών του κόμματος αυτού, υποθέτω και του προέδρου της Φώτη Κουβέλη περιλαμβανομένου. Δηλαδή απαιτούνται όχι  κάποιοι ψυχίατροι, αλλά ψυχιατρεία, πολλά ψυχιατρεία!

Συνεπώς ο σύντροφος Θανάσης διεκδικεί και γνώσεις ψυχιάτρου, εξ ου και αποφαίνεται γιά την ανάγκη ψυχιάτρων, δηλαδή ενεργεί ως επιστήμων. Αν αυτό δεν ισχύει, τότε οι υπεύθυνοι του κομματικού δελτίου της "ΑΥΓΗΣ" πρέπει να επιληφθούν του προφανούς θέματος το οποίο υπάρχει.

Αν ήμουν εις τη θέση του εν λόγω "αρθρογράφου" και είχα υποπέσει σε αντίστοιχο ολίσθημα (είμαι βέβαιος ότι ο Καρτερός τα έγραψε μετά λόγου γνώσεως), δεν θα με εξέπλησσε αν, τουλάχιστον, είχα απολυθεί πάραυτα και πολλοί είχαν αναρωτηθεί αν είμαι "στα σύγκαλά μου", γιά να θυμηθώ μία διατύπωση του "φίλου" μου ΣΥΡΙΖΑίου δημοσιογράφου-συγγραφέως και υποψήφιου βουλευτή εις την Α΄ Αθηνών Ι.Μ.

Αποτελεί υπόθεση της "ΑΥΓΗΣ" και των πολιτικών φίλων του Καρτερού εις το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να δουν-αν θα δούν...-την περίπτωσή του. Αν, αντιθέτως, θεωρούν ορθά και πολιτικώς αποδεκτά αυτά που ζητεί, τότε η επόμενη "κυβέρνηση της Αριστεράς" θα αντιμετωπίσει στενότητα θέσεων εις τα ήδη λειτουργούντα Ψυχιατρεία, συνεπώς θα αναγκασθεί να χρηματοδοτήσει την κατασκευή και λειτουργία νέων.

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης
smichio@otenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια