Απεργιακός πυρετός σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα


Απεργιακός πυρετός σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέαΤις κινητοποιήσεις ξεκινούν σήμερα δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και γιατροί. Αύριο η σκυτάλη σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα, δεμένα τα πλοία
Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από σήμερα η χώρα, με τις κινητοποιήσεις να κορυφώνονται αύριο σε δεκάδες κλάδους. Στην προοπτική ψήφισης του νέου πακέτου....
επώδυνων μέτρων, επί ποδός βρίσκονται όχι μόνο οι μισθωτοί σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και οι έμποροι, οι βιοτέχνες, ακόμη και οι περιπτερούχοι...
Τον χορό των κινητοποιήσεων ανοίγουν σήμερα δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, νοσοκομειακοί γιατροί, μηχανικοί, οδοντίατροι και δικαστικοί επιμελητές, οι οποίοι κατέρχονται σε 24ωρη απεργία, συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών. Οι δικηγόροι, ειδικότερα, αποφάσισαν 3ήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι και την Παρασκευή. Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα και οι δημοσιογράφοι, με αποτέλεσμα να μη μεταδοθούν σήμερα δελτία ειδήσεων και να μην κυκλοφορήσουν αύριο οι εφημερίδες.
Αύριο, Πέμπτη, ημέρα που αρχίζει η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής, τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με την 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει. Τα συνδικάτα χαρακτηρίζουν την απεργία «κρίσιμη» και καλούν σε μαζική συμμετοχή τους εργαζομένους, για να διαδηλώσουν ενάντια «στην κατάργηση των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων».
Η κεντρική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίον του Αρεως στις 11.00, ενώ στις 10.30 το ΠΑΜΕ συγκεντρώνεται στην Ομόνοια. Στην απεργία μετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές, νοσοκομειακοί γιατροί (τα δημόσια νοσοκομεία θα εξυπηρετούν μόνο έκτακτα περιστατικά την Τετάρτη και την Πέμπτη), εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, τις ΔΕΚΟ, όλες τις δημόσιες υπηρεσίες κ.α.
Ναυτεργάτες
Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η ΠΝΟ προχωρά σε 24ωρη απεργία από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Οι ναυτεργάτες χαρακτηρίζουν την απεργία αυτή προειδοποιητική και «απαρχή προγράμματος απεργιακών κινητοποιήσεων, που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα με απόφαση της ΠΝΟ».
Κόκκινο πανί για τους ναυτεργάτες αποτελούν τα σενάρια περί δυσμενούς αλλαγής του τρόπου φορολόγησής τους, ενώ η Ομοσπονδία προαναγγέλλει σειρά επαφών με εφοπλιστικές εταιρείες της ακτοπλοΐας για τα προβλήματα του κλάδου (όροι εργασίας και αμοιβής, οργανικές συνθέσεις κλπ.), με στόχο την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Κατεβάζουν ρολά
Κλειστά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα, καθώς και οι βιοτεχνίες, ύστερα από απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος να συμμετέχουν στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις, καλώντας όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να κατεβάσουν ρολά. Κλειστά θα είναι αύριο και τα περίπτερα, ενώ και η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών προτρέπει τα μέλη της να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προειδοποιούν πως «στην περίπτωση που κυβέρνηση και τρόικα επιμείνουν στα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, τα συνδικάτα θα προχωρήσουν σε συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα».
Χωρίς τρόλεϊ, ΟΣΕ, προαστιακό αύριο
Μετακινήσεις μετ' εμποδίων
Μετ' εμποδίων θα πραγματοποιηθούν αύριο οι μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τον σιδηρόδρομο, τα αεροπλάνα αλλά και τα ταξί, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων σ' αυτά.
Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα για όλο το 24ωρο θα παραμείνουν τα τρόλεϊ, οι αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ αλλά και οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σύνδεση του μετρό με τον διεθνή αερολιμένα Αθηνών.
Τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας, ενώ στάση εργασίας έως τις 9 το πρωί θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στο μετρό και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.
Επίσης, χωρίς ταξί θα μείνει η χώρα για εννέα ώρες, καθώς οι αυτοκινητιστές θα τραβήξουν χειρόφρενο από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια