ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ, ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΩΝ!



Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης
smichio@otenet.gr

Θαυμάστε τον πολιτικό λόγο του ετέρου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Παν. Λαφαζάνη, κομμουνιστογενούς βεβαίως εκ του ΚΚΕ και εκ των απορρήτων του Χαρίλαου Φλωράκη, από τη σημερινή του συνέντευξη προς το κομματικό δελτίο της «ΑΥΓΗΣ», εις τον ενικό βεβαίως από τον ερωτώντα Σταύρο Καπάκο, προς το συντευξιαζόμενο, όπως συζητούν μεταξύ τους οι κομμουνιστές….


Σε χρονική στιγμή παράλληλη με τις επισκέψεις του αρχηγού του Τσίπρα ανά τας Ευρώπας, ο περί ου ο λόγος θεωρεί: «Δεν νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται κάποια αναγνώριση από τους μανδαρίνους και τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών για να προχωρήσει μπροστά» και αδειάζει το κόμμα που εκπροσωπεί στη Βουλή για την πρόσφατη συνάντηση των του οικονομικού επιτελείου της Κουμουνδούρου με τον Ράιχενμπαν «που δεν ήταν στο ελάχιστο χρήσιμη και πολύ περισσότερο αναγκαία»(…)

Γιατί να ομιλεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με εκπροσώπους της ΕΕ εις την οποία ανήκει η χώρα, όταν ο πολύς Λαφαζάνης υποστηρίζει την έξοδο από την ευρωζώνη, αφού «το νόμισμα δεμ είναι φετίχ», όπως έχει πει;

Αλλά υπάρχει και συνέχεια: Ο εν λόγω «συνεπής κομμουνιστής» δεν βλέπει παρά μόνον την «αριστερή συμπαράταξη του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και μικρότερες δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς και της ριζοσπαστικής Οικολογίας». Είναι, προφανώς, η αντι-πλατφόρμα του σε αυτήν του αρχηγού του Τσίπρα- τον οποίο παρ’ όλα αυτά επιμένει να εκπροσωπεί εις τη Βουλή- για τη «μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη».

Με δύο εκ διαμέτρου αντίθετες πλατφόρμες, την πρώτη μάλιστα από την πλειοψηφία του ΣΥΝ και κατ΄ επέκταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μήπως τελικώς ο Τσίπρας και οι περί αυτόν δεν αποτελούν παρά μειοφηφία; Συνεπώς με ποίον τελικώς είναι οι ΣΥΡΙΖΑιοι και οι οπαδοί ή ψηφοφόροι; 

Λένε ότι είναι άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Αλλά όταν πρόκειται για πολιτικό πολιτικώς μύωπα και έμφορτο ιδεοληψιών- οπαδό εκπεσόντων καθεστώτων τελικώς, το θέαμα είναι επικίνδυνο και ο δρόμος ολισθηρός.

Αυτός είναι ο Λαφαζάνης, ο οποίος ηγείται του πλειοψηφούντος εις τον ΣΥΝ-συνιστώσης του ΣΥΡΙΖΑ- «Αριστερού Ρεύματος» (εις αντίθεση με τους μη αριστερούς…), ο οποίος, όπως οι «δικοί του» κατεψήφισε την εισήγηση Τσίπρα εις την πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ.

Προφανώς για εξευμενίσουν τον αντάρτη-κομμουνιστογενή του πήραν τη συνέντευξη αυτή, για λόγους εσωτερικών ισορροπιών. Αλλά με τέτοιες επικίνδυνες ισορροπίες-απάτη ομονοούντος συνόλου, δεν οικοδομείται η εικόνα αξιόπιστου πολιτικού σχηματισμού, ο οποίος φιλοδοξεί να αποτελέσει την επόμενη «κυβέρνηση της Αριστεράς».

Ευτυχώς, όμως, που βγάζουν προς τα έξω τις διαφωνίες, ώστε και οι εκλογείς να διαπιστώνουν ποιους οδήγησαν εις τη θέση του κόμματος της μείζονος αντιπολιτεύσεως, από την οποία πρέπει να τους εκδιώξουν με την επόμενη κάλπη, όσους βεβαίως εψήφισαν αυτό το σκοποχώρι-βαβέλ συνιστωσών, τάσεων, ρευμάτων, ομάδων, προσωπικοτήτων κ.λ.π.

ΥΓ: Τα "λαφαζάνια" των Κυπρίων, είναι το ελάχιστο, εν σχέσει με το μέγιστο των "ιδεών" αυτών του Λαφαζάνη...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια