Σοκ στη Θράκη από ακροδεξιά δημοσιογράφο που ξεπέρασε το Μιχαλολιάκο (BINTEO)...

Nτροπή για την ΕΡΤ... 
Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη αλλά και στο δημοσιογραφικό κόσμο της Θράκης η ραδιοφωνική συνέντευξη-ποταμό του Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, που
μεταδόθηκε από την ΕΡΑ Κομοτηνής, όπου την παράσταση δεν έκλεψε....
ο ακροδεξιός Μιχαλολιάκος αλλά η ακόμη πιο ακροδεξιά δημοσιογράφος (φωτ.) που πήρε τη συνέντευξη!

Θα μπορούσε να είναι… φάρσα ή επιθεωρησιακό νούμερο αλλά αποδείχτηκε ότι ήταν αληθινή καθώς η συνέντευξη που έγινε ζωντανά– σύμφωνα με πληροφορίες εν αγνοία της διεύθυνσης του σταθμού- ανέδειξε τον συνεντευξιαζόμενο ως «μετριοπαθή» μπροστά σε όσα εκστόμισε η δημοσιογράφος , ξεπερνώντας σε ακρότητα το Ν. Μιχαλολιάκο.

Οι ακροατές του δημόσιου ραδιοφώνου στην Κομοτηνή άκουσαν έκπληκτοι, μεταξύ άλλων, τη δημοσιογράφο να επιδίδεται σε εθνικιστικό παραλήρημα – και μάλιστα στη Θράκη- διατυπώνοντας θέσεις που υπερβαίνουν ακόμη και τη ρητορική της Χ.Α.



«Να κλείσετε το Προξενείο»
Σοκ στη Θράκη από ακροδεξιά δημοσιογράφο της ΕΡΑ που ξεπέρασε το ΜιχαλολιάκοΠιο συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος εκτός από τα ηθελημένα ή ακούσια λάθη, στα οποία τοποθέτησε τη Χ.Α. ως τρίτο κόμμα της Ελληνικής Βουλής ή ως 2ο κόμμα στην πρόθεση ψήφου, ζήτησε από τον Ν. Μιχαλολιάκο στην επικείμενη κυβέρνηση στην οποία θεωρεί πιθανό ότι θα συμμετάσχει (!), να καταργήσει το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, με τον καλεσμένο να επιφυλάσσεται και τη δημοσιογράφο να επιμένει ότι αφού αναλάβει το Υπουργείο Άμυνας, μπορεί να κάνει τα εξής: «μπορείτε να κλείσετε το προξενείο την άλλη μέρα, να τους πείτε «παλικάρια κλείνει, δεν ξέρω τι θα κάνετε, κλείνει»»!

Σε ό,τι αφορά στα τοπικά θέματα και τις σχέσεις με τη μειονότητα επέμεινε ρωτώντας το Ν. Μιχαλολιάκο αν πρέπει αυτός που αισθάνεται Τούρκος να μένει στη Ροδόπη και στην Ξάνθη ή να φεύγει και εξέφρασε την ευχή της να υπάρξουν εθνικιστικές εξάρσεις γιατί «πρέπει να βρούμε την ταυτότητά μας ως Έλληνες».

Στη συζήτηση ενεπλάκησαν τα συνδικαλιστικά της ΕΡΤ και οι σχέσεις της με τους συναδέλφους της (οι οποίες φυσικά είναι ανύπαρκτες και έχουν απασχολήσει πολλάκις την οικεία Ένωση Συντακτών) με τη δημοσιογράφο της ΕΡΑ Κομοτηνής να ασκεί κριτική και στην ίδια την Κρατική Ραδιοτηλεόραση, παρά τις θετικές κρίσεις του καλεσμένου της, υποστηρίζοντας ότι «υπάρχει θέμα» στην κρατική τηλεόραση αφού «κάποιοι θέλουν την Ελλάδα να χάνεται»! Από τα σχόλιά της δεν ξέφυγαν ούτε αριστεροί δημοσιογράφοι ή άλλοι αντιπαθείς και ασύμφωνοι με το πνεύμα της ελληνικής ακροδεξιάς, την οποία φαίνεται ότι εκπροσωπεί στην κρατική ραδιοτηλεόραση.

Τα Ίμια να τα κάνουμε κατοικήσιμα με τσαμπουκά;
Στις πιο μετριοπαθείς στιγμές της ήταν όταν έκανε τη χάρη να συμφωνήσει με τις ακραίες θέσεις της Χρυσής Αυγής στο μεταναστευτικό ενώ επιχείρησε και πάλι να υπερβεί την εθνικοφροσύνη του Ν. Μιχαλολιάκου με την αμίμητη ερώτηση: « Τα Ίμια να τα κάνουμε κατοικήσιμα με τσαμπουκά;» Τέλος έκλεισε την κουβέντα με μια μνημειώδη ερώτηση για το δικαίωμα ή μη των κρατούμενων μεταναστών, στη σίτιση, αναφερόμενη σε κάποιους –περίεργους προφανώς- πολίτες που «λένε ότι οι μετανάστες είναι άνθρωποι» αφού προφανώς κάτι τέτοιο αντίκειται στις αντιλήψεις του δημόσιου ραδιοφώνου.

Αναστάτωση του δημοσιογραφικού κόσμου
Οι συνάδελφοί της στη Θράκη έχουν αναστατωθεί με το πολλοστό αλλά εκρηκτικό κατόρθωμα της συναδέλφου τους και ζητούν άμεσα την ανάληψη πρωτοβουλιών. Κάποιοι, πιο μετριοπαθείς, επισημαίνουν ότι ως δημοσιογράφος ή ως πολίτης μπορεί να έχει την ιδεολογία που επιθυμεί αλλά είναι τεράστια ντροπή για την ΈΡΤ και την περιοχή να συνεχίζει ακόμη και σήμερα να κάνει εκπομπές, φτάνοντας στη μεγίστη πρόκληση της συνέντευξης του Ν. Μιχαλολιάκου, τον οποίο συναγωνίστηκε και ξεπέρασε σε ακραίες θέσεις.

Μάλιστα, άνθρωποι που γνωρίζουν καταστάσεις στην ακριτική Κομοτηνή, αναφέρουν ότι πρόκληση είναι ότι συνεχίζει μέχρι σήμερα να δημοσιογραφεί σε κρατικό μέσο, πόσο μάλλον μετά το τελευταίο περιστατικό που προκάλεσε ανατριχίλα στην κοινωνία, αναμένουν ότι η ΕΡΤ θα φροντίσει να απαλλάξει το κοινό από αυτές τις πρακτικές.


Αντιγραφή από την ηλεκτρονική εφημερίδα Χρονικά
http://xronika05.blogspot.gr/2012/09/blog-post_29.html

http://tvxs.gr/news/ellada/sok-sti-thraki-apo-akrodeksia-dimosiografo-tis-era-poy-kseperase-mixaloliako


enimerosi24.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια