Χαιρέτησε ο Μιχελογιαννάκης. Συνολικά 12 οι βουλευτές μέχρι στιγμής που δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν. - Όλα τα ονόματα


Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Μιχελογιαννάκης! - Είχε δηλώσει ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα!
Λίγες ημέρες πριν έρθουν προς ψήφιση τα μέτρα στην Βουλή, ένας από τους βουλευτές που δήλωναν σε κάθε ευκαιρία ότι δεν θα....
τα ψηφίσουν, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης ανακοίνωσε ότι ανεξαρτητοποιείται!

Όπως δήλωσε από κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας έστειλε επιστολή στον πρόεδρό της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλη και στον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη στους οποίους ανακοινώνει την απόφασή του.

Η κίνηση αυτή προκαλεί ερωτήματα γιατί η ΔΗΜΑΡ είχε ανακοινώσει προς τους βουλευτές της πως δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας, οπότε για όποιον βουλευτή δεν υπερψήφιζε τα μέτρα δεν υπήρχε λόγος αποχώρησης. Ωστόσο, οι πληροφορίες που θέλουν τον κ. Μιχελογιαννάκη να "φλερτάρει" με τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει κατανοητή αυτή την κίνησή του. 

Ο κ. Μιχελογιαννάκης δεν είναι είναι η πρώτη απώλεια για τον κυβερνητικό συνασπισμό και δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

Η διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ, Νίκου Σταυρογιάννη μετά τις δηλώσεις του ότι δε θα ψηφίσει τα μέτρα δείχνει ξεκάθαρα ότι το πολυνομοσχέδιο δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση για την τρικομματική κυβέρνηση.

Ο κ. Σταυρογιάννης είναι ένας από τους πολλούς βουλευτές από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ, ειδικά στα άλλα δυο κόμματα οι βουλευτές είναι περισσότεροι που έχουν πει ξεκάθαρα ότι δεν ψηφίζουν τα μέτρα.

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ διαθέτουν συνολικά 178 βουλευτές. Η ΝΔ 129 το ΠΑΣΟΚ 33 και η ΔΗΜΑΡ πλέον 16.

Η ΝΔ μένει πλέον με 178 με τον κ. Σταυρογιάννη εκτός Κ.Ο.. Όμως υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Δράμας Δ.Κυριαζίδης είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα αν περάσουν οι μεγάλες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια των ενστόλων. Είχε μάλιστα αποκαλύψει στο Newsit ότι τουλάχιστον άλλοι 2 συνάδελφοί του οι οποίοι έχουν την ίδια άποψη μ' εκείνον. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit πρόκειται για τους Ηλία Βλαχογιάννη, βουλευτή Τρικάλων και Αθανάσιο Νταβλούρο, βουλευτή Αχαϊας.

Άρα, αν ισχύουν όλα αυτα μένουμε στους 175.

Στο ΠΑΣΟΚ, οι υποψήφιοι "αντάρτες" είναι περισσότεροι και μάλιστα έχουν βγει δημοσίως και έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν. Ο Μίμης Ανδρουλάκης το δήλωσε την περασμένη εβδομάδα, ενώ ακούγονται οι: 

* Βασίλης Κεγκέρογλου

* Γιάννης Κουτσούκος

* Μιχάλης Κασσής

* Κώστας Σκανδαλίδης

* Θεοδώρα Τζάκρη

Αν ισχύουν όλα αυτά μένουμε στους 27.

Στην ΔΗΜΑΡ, άλλοι 2 δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα:

Οι κύριοι Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια