Σε ρόλο… αστυνομικών μέλη της Χρυσής Αυγής..... Ερευνάται η επίθεση Χρυσαυγιτών κατά μεταναστών στη Ραφήνα

Νέα επίθεση ακροδεξιών κατά μεταναστών σημειώθηκε χθες, Παρασκευή, αυτή τη φορά στη Ραφήνα, στο πανηγύρι της Παναγίας Παντοβασίλισσας, σύμφωνα με την αστυνομία.
Κατά τις οκτώ το βράδυ ομάδα περίπου 50 μελών της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε στους μικροπωλητές και στη....
συνέχεια τα μέλη της παρατάχθηκαν με σημαίες και κοντάρια μπροστά από την Εκκλησία.

Οι ακροδεξιοί, φέρονται να εξύβρισαν τους αλλοδαπούς μικροπωλητές, τους οποίους και προσπάθησαν να εκδιώξουν από τον χώρο της εκκλησίας, ενώ προτού αποχωρήσουν, αναποδογύρισαν τους πάγκους τους, χωρίς, ωστόσο, να σημειωθεί τραυματισμός.

Ανάμεσα τους ήταν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Γιώργος Γερμενής -γνωστός ως «Καιάδας»-, ο οποίος δήλωσε σχετικά με το περιστατικό: «Ήρθαμε να τιμήσουμε την γιορτή της Παναγίας. Παράλληλα κάναμε μια βόλτα εδώ στο πανηγύρι. Είδαμε και αφουγκραστήκαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μικροπωλητές και μάλιστα είδαμε και κάποιους λαθρομετανάστες να πουλούν την πραμάτεια τους χωρίς χαρτιά. Εμείς αυτό το καταγγείλαμε στην αστυνομία και εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνει η Χρυσή Αυγή».

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι αφού το επεισόδιο έληξε και ηρέμησαν τα πνεύματα, οι αλλοδαποί μικροπωλητές παρέμειναν στο χώρο.

Έρευνα για την έφοδο της Χρυσής Αυγής

Εν τω μεταξύ, προανάκριση διενεργείται από τις αστυνομικές αρχές για το εν λόγω περιστατικό, το οποίο μάλιστα φρόντισαν να βιντεοσκοπήσουν οι ίδιοι, ενώ στη συνέχεια το ανήρτησαν στην ιστοσελίδα του κόμματος.

Από αστυνομική πηγή, διευκρινίστηκε ότι αυτή η ενέργεια αντίκειται στο νόμο και είχε επικοινωνιακό σκοπό, ενώ, σε ό,τι αφορά τους ελέγχους, είχαν γίνει απο το πρωί χθες απο την Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και είχαν επιβληθεί πρόστιμα σε όσους δεν είχαν άδειες, όπως προβλέπεται απο το νόμο.

Επισημαίνεται επίσης ότι το συγκεκριμένο αδίκημα σύμφωνα με το νόμο είναι πταίσμα και δεν προβλέπεται η σύλληψη του παραβάτη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και παραπομπή του στο δικαστήριο.


protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια