Τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα


Ποιοι είναι οι τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που απειλούν πλέον ανοιχτά ότι μπορεί και να μην ψηφίσουν το νέο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ.
Του Δημήτρη Κούρου

Τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απειλούν πλέον ανοιχτά ότι μπορεί και να μην ψηφίσουν το νέο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ, εφόσον....
δεν υπάρξουν σοβαρές βελτιωτικές αλλαγές και κυρίως δεν εξαλειφθούν οι όποιες οριζόντιες περικοπές.

Μετά τον κ. Κώστα Σκανδαλίδη, που πολλάκις το τελευταίο διάστημα έχει επισημάνει πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει τα μέτρα, άλλοι τρεις βουλευτές φρόντισαν να κάνουν σαφές ότι είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, όταν το πακέτο των νέων μέτρων πάρει το δρόμο προς ψήφιση στη Βουλή.

Ο κ. Σκανδαλίδης γι’ ακόμη μια φορά αρνείται να δώσει ψήφο σε περικοπές στις χαμηλές συντάξεις και στα μισθολόγια των ενστόλων. Μάρκος Μπόλαρης, Θεοδώρα Τζάκρη και Δημήτρης Κρεμαστινός δε διευκρινίζουν αν θα καταψηφίσουν κάποια μέτρα ή συνολικά το πακέτο, όμως κάνουν σαφές πως είναι σε αυτή τη φάση μακριά από το «ναι σε όλα».

Ο κ. Μπόλαρης λέει ότι θα αποφασίσει αφού πρώτα δει τι γίνεται με τους πολίτες. Σε ποιο βαθμό δηλαδή είναι αποδεκτό το κάθε μέτρο. «Βασική παράμετρος  που θα καθορίσει τη θέση μας είναι το κριτήριο της  κοινωνικής ανταπόκρισης», αναφέρει ο  βουλευτής Σερρών σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης.

Η κ. Τζάκρη είπε στον ΑΝΤ1 ότι «αν το βασικό σενάριο είναι μέτρα μείωσης σε μισθούς και συντάξεις με οριζόντιες περικοπές τότε φυσικά και δεν πρέπει να τα ψηφίσει κανείς από αυτούς στην κυβέρνηση συνεργασίας». Η ίδια άφησε αιχμές για μη τήρηση της προγραμματικής συμφωνίας, στη βάση της οποίας σχηματίστηκε η κυβέρνηση συνεργασίας…

Ο κ. Κρεμαστινός επίσης αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Στη ΝΕΤ είπε «θα τα συνυπολογίσουμε όλα».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιπποκράτους φέρεται να μη θέτει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, γεγονός που κάνει ακόμη πιο ρευστό το τοπίο. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως έλεγε στέλεχος του κινήματος από τη Θεσσαλονίκη, θα κληθούν να αποφασίσουν εν πολλοίς αν θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση, που όλοι γνωρίζουν πόση ανάγκη την έχει η χώρα ή αν νομιμοποιούνται να υπερψηφίσουν μέτρα που πλήττουν τις ίδιες εξαντλημένες πλέον κοινωνικές ομάδες… «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα», τόνισαν.


Voria

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια