Αλ Κάιντα: «Σκοτώστε κι άλλους Αμερικανούς»


«Σκοτώστε κι άλλους Αμερικανούς», προτρέπει η Αλ-Κάιντα τους «αγανακτισμένους» μουσουλμάνους. Η «προσβλητική» ταινία είναι «ένα νέο κεφάλαιο στις σταυροφορίες κατά του Ισλάμ», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση. Η οποία μάλιστα χαρακτηρίζει....
τις επιθέσεις προς τους αμερικανικούς στόχους «θρησκευτικό καθήκον και υποχρέωση των μουσουλμάνων»..

«Όποιος συναντά Αμερικανούς πρεσβευτές ή απεσταλμένους, πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα των Λίβυων του Ομάρ αλ-Μουχτάρ (φυσιογνωμία της λιβυκής αντίστασης απέναντι στους Ιταλούς αποικιοκράτες), οι οποίοι σκότωσαν τον Αμερικανό πρεσβευτή», τονίζεται στην ανακοίνωση της Αλ Κάιντα, ενώ παράλληλα εγκωμιάζονται (!) οι επιθέσεις διαδηλωτών στην Λιβύη, την Αίγυπτο, την Υεμένη και το Σουδάν εναντίον αμερικανικών και άλλων δυτικών διπλωματικών αποστολών.

Η Αλ Κάιντα αναφέρει πως «το φιλμ που προβλήθηκε στην Αμερική και το οποίο προσβάλλει τον Προφήτη μας Μωάμεθ, αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης σταυροφορίας κατά του Ισλάμ. Το επεισόδιο αυτό είναι τόσο σοβαρό ώστε θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλοι οι πόροι του έθνους για να εκδιωχθούν οι πρεσβείες των ΗΠΑ από τη μουσουλμανική γη».

Τέλος η οργάνωση τονίζει ότι πρόκειται για «φυσικές απαντήσεις σε μια τεράστια προσβολή» και ότι πρέπει να καούν όλες οι αμερικανικές πρεσβείες και να δολοφονηθούν οι Αμερικανοί διπλωμάτες.

Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ αναπτύσσουν αρκετές δυνάμεις, ώστε να αντιμετωπιστούν τα επεισόδια, σε 18 περίπου σημεία του ισλαμικού κόσμου, σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, Λίον Πανέτα.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι στην περίπτωση διαδηλώσεων, οι οποίες θα προσλάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις», δήλωσε ο Πανέτα στην επιθεώρηση Foreign Policy.

O Αμερικανός αξιωματούχος δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες, όμως, σύμφωνα με το Foreign Policy, το Πεντάγωνο θα συζητήσει για την αποστολή 50 πεζοναυτών για την προστασία της αμερικανικής πρεσβείας στο Σουδάν, ενώ εκατό πεζοναύτες έχουν ήδη σταλεί στη Λιβύη και την Υεμένη.

«Έρχεται η ώρα της Δικαιοσύνης για όσους κάνουν κακό στους Αμερικανούς» διαμήνυσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και ζήτησε να επανεξεταστούν όλοι οι κανόνες ασφαλείας σε όλες τις πρεσβείες των ΗΠΑ παγκοσμίως.

Επιπρόσθετα σήμερα, Σάββατο, το στρατόπεδο στο οποίο βρίσκεται ο πρίγκιπας Χάρι, στο νότιο Αφγανιστάν, δέχτηκε επίθεση από Ταλιμπάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο Αμερικανοί στρατιώτες. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, κατά τη στιγμή της επίθεσης ο πρίγκιπας Χαρι ήταν στη βάση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εκτέθηκε σε κίνδυνο η ζωή του.

Την Παρασκευή χιλιάδες άνθρωποι σε όλο το μουσουλμανικό κόσμο κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την ταινία "Η αθωότητα των μουσουλμάνων" που όπως υποστηρίζουν προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ και τη θρησκεία τους, ενώ βίαιες αντι-αμερικανικές διαδηλώσεις σημειώθηκαν το Σάββατο και στην Αυστραλία. 

Σε διαδήλωση μουσουλμάνων μπροστά από το αμερικανικό προξενείο στο Σίδνεϊ ξέσπασαν επεισόδια, ενώ ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν βίαια για το αντι-ισλαμικό αμερικανικό φιλμ, κρατώντας πανό τα οποία καλούσαν σε "αποκεφαλισμό όλων όσοι προσβάλλουν τον προφήτη Μωάμεθ" και πετώντας μπουκάλια και παπούτσια στην πρόσοψη του κτιρίου.

Ο νεότερος απολογισμός από τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν χθες έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Τύνιδα 
είναι τέσσερις νεκροί και περίπου 50 τραυματίες. Το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι οι νεκροί είναι τρεις, ενώ στη συνέχεια αναθεώρησε τον αριθμό σε δύο. 

Τελικά σήμερα ανακοίνωσε ότι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων και περίπου 50 τραυματίστηκαν. Μεταξύ των τραυματιών περιλαμβάνονται 22 αστυνομικοί, ενώ 28 διαδηλωτές συνελήφθησαν και 70 οχήματα πυρπολήθηκαν. 

Οι διαδηλωτές κατάφεραν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο της αμερικανικής πρεσβείας σπάζοντας τον κλοιό των αστυνομικών. Άλλοι διαδηλωτές πυρπόλησαν το Αμερικανικό Σχολείο στην Τύνιδα φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Στο Λονδίνο 150 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μετά την μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία και έκαψαν ισραηλινές και αμερικανικές σημαίες για να διαμαρτυρηθούν για την αμφιλεγόμενη ταινία .

Στη Νιγηρία ο στρατός πυροβόλησε σήμερα στο αέρα για να διαλύσει μια ομάδα ανθρώπων που ετοιμάζονταν να διαδηλώσουν κατά της αντιισλαμικής ταινίας κοντά σε τέμενος της πόλης Τζος.

Στο Πακιστάν το ισλαμικό κόμμα Τζαμάατ ε-Ισλάμι και η ριζοσπαστική οργάνωση Τζαμάατ-ουντ-Ντάουα οργάνωσαν διαδηλώσεις στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Μεγάλες διαδηλώσεις οργανώθηκαν επίσης στη Λωρίδα της Γάζα και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Την ίδια στιγμή ο Καλιφορνέζος παραγωγός της επίμαχης αντι-ισλαμικής ταινίας που έχει πυροδοτήσει βίαιες διαδηλώσεις στη Μέση Ανατολή, ο οποίος κατηγορείται για τραπεζική απάτη μετέβη αυτοβούλως και με συνοδεία σε αστυνομικό τμήμα του Λος 'Αντζελες για να δώσει κατάθεση στους αξιωματικούς που ερευνούν για πιθανή παραβίαση της αστυνομικής επιτήρησής υπό την οποία έχει τεθεί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γραφείου του σερίφη του Λος 'Αντζελες ο Νακούλα Μπασελί Νακούλα, εγκατέλειψε οικειοθελώς την κατοικία του και συνοδευόμενος από αστυνομικούς πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να δώσει κατάθεση. Ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε ότι ο Νακούλα δεν είναι υπό κράτηση.

"θα τον ανακρίνουν άνδρες της ομοσπονδιακής αστυνομίας. Ποτέ δεν του περάσαμε χειροπέδες. 'Ο,τι κάνει, το κάνει με τη θέλησή του", δήλωσε ο Στιβ Γουίτμορ, εκπρόσωπος του σερίφη του Λος 'Αντζελες.




protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια