Πωλείτε οριστικά το Ε. Ντυνάν....


Μετά από πολλές οικονομικές περιπέτειες το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν βάζει πωλητήριο.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Μια ανακοίνωση από τη Διοίκηση του «Ερρίκος Ντυνάν» επισημοποίησε τις φήμες και δικαίωσε τις εκτιμήσεις που ήθελαν το Νοσοκομείο να πηγαίνει ολοταχώς προς πώληση....


Οι προσπάθειες της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας να συνδράμει το ελληνικό δημόσιο στην επιβίωση του «Ε. Ντυνάν» δεν απέδωσαν καρπούς, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο κ. Λυκουρέντζος και έτσι ο πρόεδρος του Νοσοκομείου και του Ερυθρού Σταυρού, Ανδρέας Μαρτίνης συγκρότησε επιτροπή «για να έρθει σε επαφή με συμβουλευτικές εταιρείες αναγνωρισμένες και διεθνούς κύρους, προκειμένου να ανατεθεί η έρευνα εξεύρεσης επενδυτή ή αγοραστή για το Νοσοκομείο». Στην επιτροπή θα προεδρεύσει ο ίδιος και συμμετάσχουν και ο Γενικός Γραμματέας και ο Γενικός Διευθυντής του ΚΙΕΝ, Ηλίας Κουτσογιαννόπουλος και Θεμιστοκλής Χαραμής, αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο όμως της βελτίωσης της προσφοράς για τους επίδοξους επενδυτές ή αγοραστές, δεν αποκλείεται ο κ. Μαρτίνης να διεκδικήσει οφειλές του δημοσίου προς το Νοσοκομείο, από την αξιοποίηση κλινών της εντατικής του Ε. Ντυνάν από το ΕΣΥ, με το ποσό να υπολογίζεται πάνω από τα 20 εκατ. ευρώ, αριθμό που αμφισβητεί το δημόσιο.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, πλέον απειλούμενοι είναι οι εργαζόμενοι καθώς και χρήματα τους οφείλονται και το μέλλον τους στο Νοσοκομείο είναι αμφίβολο, αν το Ντυνάν αλλάξει χέρια.

matrix24.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια