Ζεσουάλδο, υπάρχει πιο κάτω;


Κάθε χρόνο και χειρότερα... Ο Παναθηναϊκός του Φερέιρα απλά δεν υπάρχει! Τον διέλυσε η ανύπαρκτη ευρωπαϊκά Μάριμπορ (3-0) και αναρωτιέται κανείς αν έχει πάτο το βαρέλι! 

Αλλού οι παίκτες, αλλού ο Φερέιρα και πουθενά ο Παναθηναϊκός! Η ομάδα που επί δεκαετίες οι φίλοι της και....
γενικότερα οι Έλληνες φίλαθλοι καμάρωναν στα ευρωπαϊκά σαλόνια έφτασε στο σημείο όχι μόνο να χάνει, αλλά στην κυριολεξία να διασύρεται από συλλόγους που δεν υπάρχουν στον... ποδοσφαιρικό χάρτη!

Τέτοια είναι και η Μάριμπορ που όμως πάνω στο... πράσινο πτώμα του Πορτογάλου και των παικτών του έκανε πάρτι! 3-0... 3-0... 3-0! Όσες φορές και να γραφτεί φαίνεται απίστευτο. Κι όμως ο φετινός Παναθηναϊκός μετά το 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, την ήττα με 1-0 στον Πανθρακικό το... κατάφερε και αυτό! Να φάει τρία από την Μάριμπορ! Και έρχονται Τότεναμ και Λάτσιο! 

Στράικερ ο Λάζαρος

Μία θέση παιζόταν για την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού και τελικά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα προτίμησε τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο στη κορυφή αντί του Μπρούνο Φορναρόλι, προτιμώντας το 4-2-3-1 χωρίς «καθαρό» στράικερ.
Ο Καρνέζης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και ο Βελάσκες με τον Μπουμσόνγκ στο κέντρο της άμυνας. Βιτόλο, Κατσουράνης τα αμυντικά χαφ, αριστερό «φτερό» ο Σισοκό, δεξί ο Ζέκα, ο Κουίνσι σε ελεύθερο ρόλο και «φουνταριστός» ο Λάζαρος. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα η τριάδα πίσω από τον επιθετικό άλλαζε θέσεις.

«Πλήρωσε» τον... αεροδιάδρομο!

Η διαφορά της Μάριμπορ με τον Παναθηναϊκό στο πρώτο μέρος ήταν απλή και ξεκάθαρη. Οι γηπεδούχοι μάρκαραν όλοι μαζί, είχαν συνοχή στη μεσαία τους γραμμή, έκλειναν σωστά τους χώρους και δεν άφηναν περιθώρια στο «τριφύλλι» παρά μόνο στις ελάχιστες φορές που οι «πράσινοι» έκλεψαν την μπάλα και έφυγαν στη κόντρα.
Ο Παναθηναϊκός επί της ουσίας... μάρκαρε με τα μάτια, δεν πίεζε, έπαιρνε εύκολα την κατοχή και είχε μεγάλους κενούς χώρους, κυρίως στον άξονα, εκεί όπου Βιτόλο και Κατσουράνης είχαν αφήσει... αεροδιάδρομο ενώ ο Κουίνσι δεν βοήθησε ανασταλτικά ούτε στιγμή.

Σε μία από τις πολλές επιθέσεις που οι Σλοβένοι κυκλοφόρησαν με άνεση την μπάλα, ο Ταβάρες ανενόχλητος πέρασε κάθετα την μπάλα στην πλάτη της άμυνας του «τριφυλλιού» και ο Μπέριτς στο 25' έγραψε το 1-0. Τα... καμπανάκια είχαν ηχήσει και πιο νωρίς αλλά αντίδραση από τον Παναθηναϊκό δεν υπήρχε.

Έναν Παναθηναϊκό αποκομμένο, με τον Λάζαρο σαν την... καλαμιά στον κάμπο, έναν Παναθηναϊκό που τα περίμενε όλα από τον Σισοκό και δεν είχε καθόλου κινήσεις και φαντασία δημιουργικά. Το γεγονός πως η μοναδική καλή στιγμή ήταν στο 23' με ένα σουτ του Κατσουράνη έξω από την περιοχή τα λέει όλα.

Τεράστια ΞΕΦΤΙΛΑ!

Μια από τα ίδια ήταν και το δεύτερο ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό. Το ίδιο κακός, το ίδιο άψυχος, το ίδιο προβληματικός σε άμυνα και επίθεση, σε σημείο να κάνει δώρο στην Μάριμπορ μια τριάρα που θα μείνει στην ιστορία της!

Όλο το ματς κρίθηκε στο 55'. Ο Λάζαρος νικήθηκε στο τετ-α-τετ, ο Ζέκα σε κενό τέρμα σούταρε στα... πουλιά και κάπου εκεί κατάρρευσε ο Παναθηναϊκός. Στο 62' ο Ιμπραίμι στη κόντρα έγραψε το 2-0 μετά από εγκληματικό λάθος του τραγικού Κουίνσι αλλά τα χειρότερα δεν είχαν έρθει.

Ο Ταβάρες με πέναλτι στο φινάλε ολοκλήρωσε μια μεγάλη ξεφτίλα για τον Παναθηναϊκό, σημειώνοντας το 3-0, ενώ μέσα σε όλα στα... χασομέρια αποβλήθηκε και ο Σπυρόπουλος. Το να χάνεις από την Μάριμπορ και μάλιστα με αυτό τον τρόπο, μόνο με αυτή την λέξη μπορεί να χαρακτηριστεί. Ξεφτίλα. Και μάλιστα ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

MAN OF THE MATCH: Ο Ταβάρες. Ο Βραζιλιάνος ήταν γνωστό πως αποτελεί ότι πιο ποιοτικό διαθέτει η Μάριμπορ και το απέδειξε μέσα στο γήπεδο. Εξαιρετική κάθετη για το 1-0, σκοράρει με πέναλτι το... κερασάκι για τους Σλοβένους και ταλαιπώρησε αφάνταστα τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κουίνσι Οβούσου. Ο Γκανέζος εξτρέμ ήταν τραγικός. Δεν βοήθησε ούτε λεπτό στο δημιουργικό κομμάτι, δεν είχε μισή θετική ενέργεια στο παιχνίδι. Εύκολη λεία για τους αντιπάλους του. Από δικό του παιδικό λάθος στη μεσαία γραμμή ξεκινά το δεύτερο γκολ της Μάριμπορ.

Η ΓΚΑΦΑ: Η επιλογή του Ζεσουάλδο να ξεκινήσει χωρίς κλασσικό φορ δεν του βγήκε.  Tι δεν του βγήκε δηλαδή; Διασύρθηκε ο Πορτογάλος... Ο Χριστοδουλόπουλος δεν είναι σέντερ φορ, δεν μπορεί να παίξει σε αυτό τον ρόλο και αυτό είχε φανεί από πέρυσι. Προφανώς θα ήταν πιο χρήσιμος αντί του Κουίνσι σε ελεύθερο ρόλο, μιας και ο Γκανέζος εξτρέμ δείχνει να είναι ακόμη στην περιόδο των διακοπών του.
Φυσικά και η εικόνα αυτή διάλυσης μέσα στο γήπεδο βαραίνει και τον Πορτογάλο τεχνικό.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Εξαιρετική η διαιτησία του Άλεν Κέλι και των βοηθών του απόψε στο Μάριμπορ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός... κατάφερε, διότι περί κατορθώματος πρόκειται, να κάνει δωρό στη Μάριμπορ την πρώτη της νίκη σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και μάλιστα δίχως να παλέψει. Δώρο κανονικό. Ούτε Χριστούγεννα να είχαμε.
Τραγική εικόνα, σε όλο το παιχνίδι μοναχά η φάση του 55' με την διπλή ευκαιρία άξιζε για το «τριφύλλι» και πέραν τούτου... ουδέν. Η πρόκριση δυσκολεύει με το καλημέρα, καθώς για να περάσεις από αυτό τον όμιλο θέλεις τουλάχιστον έξι βαθμούς από την θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου. Οι τρεις ήδη... πέταξαν! Το 3-0 αυτό, είναι μία από τις πιο «μαύρες» νύχτες στην ιστορία του συλλόγου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια