Ποινική δίωξη σε Μυτιληναίο και Ζερβό για απιστία και ηθική αυτουργία σε απιστία....


Ποινική δίωξη για την υπόθεση «Αλουμίνιον» - ΔΕΗ

Για τα αδικήματα της «απιστίας» και της «ηθικής αυτουργίας σε απιστία» σχετικά με την τιμολόγηση του ρεύματος


Παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των υπευθύνων της ΔΕΗ και της «Αλουμίνιον Α.Ε.» (συμφερόντων του Ομίλου Μυτιληναίου) έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η δίωξη αφορά στα....
αδικήματα της «απιστίας» και της «ηθικής αυτουργίας σε απιστία» για τα οποία έδωσαν άλλωστε προ ημερών εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τόσο ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός όσο και ο επικεφαλής του Ομίλου Μυτιληναίος, Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Υπενθυμίζεται ότι αφορμή της εισαγγελικής έρευνας προκάλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία η ΔΕΗ τιμολογούσε το ρεύμα στην «Αλουμίνιον Ελλάδος» με εξαιρετικά χαμηλό «αποικιοκρατικό τιμολόγιο» -όπως είχε χαρακτηρισθεί- για το οποίο, τον περασμένο Ιούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάνθηκε πως αποτελεί κρατική οικονομική ενίσχυση που στρεβλώνει τον ανταγωνισμό.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις επίμαχες καταγγελίες, η «Αλουμίνιον Ελλάδος» πέτυχε ευνοϊκή ρύθμιση μειώνοντας οφειλή προς τη ΔΕΗ από τα 107,6 εκατ. ευρώ στα 82,6 εκατ. ευρώ.

Τι απαντά η Αλουμίνιον

Από την πλευρά της, η «Αλουμίνιον», σε παλιότερη ανακοίνωσή της, υποστηρίζει ότι η ΔΕΗ είχε προχωρήσει σε υπέρογκη τιμολόγηση ρεύματος, ότι το θέμα βρίσκεται στη διαιτησία με τη σύμφωνη γνώμη της ΔΕΗ, ενώ η εταιρία έχει ζητήσει από την ΡΑΕ να καθορίσει μία προσωρινή τιμή ρεύματος μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαιτησίας.

Σε παλαιότερη δε τοποθέτησή του ο κ. Μυτιληναίος είχε υποστηρίξει ότι οι συνολικές οφειλές του δημοσίου προς τον Όμιλο συμφερόντων του ανέρχονται στο ποσό των 216,55 εκατ. ευρώ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια