Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΚΡΟΑΣΗ ΓΛΕΖΟΥ ΑΠΟ ΤΩΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΟ


Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω το καθημερινό πρόγραμμα υποχρεώσεων του υπουργού Οικονομικών, αν και ο κοινός νους οδηγεί στην εκτίμηση, ότι μάλλον πρέπει να είναι εις εκ των μελών της κυβέρνησης με τη μεγαλύτερη ευθύνη και βάρος υποχρεώσεων, υπό το βάρος, επιπλέον, της δεινής συγκυρίας γιά τη χώρα.

Φοβούμαι, λοιπόν, ότι, με τη....
χθεσινή συνάντησή του με το βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαν. Γλέζο, κατά την οποία ο τελευταίος του παρουσίασε το οικονομικό του "όραμα"  γιά την αντιμετώπιση  του χρέους μέσω της σεισάχθειας, ο κ. Στουρνάρας άνοιξε "φάμπρικα συναντήσεων" επί τούτου, με οποιοδήποτε βουλευτή το αιτηθεί.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι, ότι, αφού ο Μαν. Γλέζος δεν είναι ανεξάρτητος βουλευτής, αλλά μέλος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, δεν δεσμεύεται ή δεν εκφράζεται από την εκπεφρασμένη  σχετική θέση της Κουμουνδούρου, μέσω των εξουσιοδοτημένων προς τούτο, π.χ. Σταθάκης-Δραγασάκης-Μηλιός; Συνεπώς κρίνει σκόπιμο να διαφοροποιηθεί δημοσίως και να "αγοράσει δημοσιότητα", γιά πράγματα χιλιοειπωμένα από τον ίδιο.

Πάντως εις ό, τι αφορά την τελευταία φράση από τη δήλωση Γλέζου, συμφώνως με την οποία "του τόνισα (εννοεί τον Στουρνάρα) επίσης ότι διαφωνώ ριζικά με την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης", δεν αντιλαμβάνομαι την σκοπιμότητά της, αφού ανήκει εις την αντιπολίτευση, και δή τη μείζονα, εξ ορισμού διαφωνούσα με την εκάστοτε κυβέρνηση.  

Αν δεν διαφωνούσε, θα μπορούσε να είναι ξανά βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, όπως εις το παρελθόν και να ανήκει εις την κοινοβουλευτική πλειοψηφία εκ των βουλευτών των τριών κομμάτων, τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά.

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

ΥΓ: Εκείνα τα "χρωστάει", "ζητάει", "λησμονάει" εις τη δήλωση Γλέζου είναι τρισβάρβαρες διατυπώσεις και από ηχητική άποψη, όσο από γραμματική άποψη!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια