Φανατικοί μουσουλμάνοι κάνουν εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού - Έβαλαν φωτιά και έσπασαν κάγκελα - Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης


Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στις φυλακές του Κορυδαλλού 
Κλειστοί όλοι οι δρόμοι περιμετρικά των φυλακών. Ανησυχία στο υπουργείο Δικαιοσύνης για το πώς θα εξελιχθεί η βραδιά. Ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις περιμετρικά των φυλακών. Από το απόγευμα επικρατεί μεγάλη ένταση στις φυλακές....
του Κορυδαλλού και σύμφωνα με πληροφορίες τα επεισόδια ξεκίνησαν φανατικοί μουσουλμάνοι που αντιδρούν για την αμερικανική ταινία κατά του Μωάμεθ.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα έκρυθμη μέχρι αυτήν την ώρα με αποτέλεσμα η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα ο υπουργός κ. Ρουπακιώτης, ο υφυπουργός κ. Καραγκούνης και ο γγ κ. Κανελλόπουλος να πραγματοποιούν έκτακτη σύσκεψη αυτήν την ώρα στο υπουργείο εκτιμώντας ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή. Ο υπουργός ενημέρωσς σχετικά μ\και τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξς πρόταση να γίνει μία δυναμική αστυνομική επέμβαση όμως κάτι τέτοιο τελικά απορρίφθηκε προς το παρόν υπό το φόβο αιματοκυλίσματος λόγω του σκοταδιού. 

Το χρονικό της εξέγερσης

Αναλυτικότερα, η αναστάτωση ξεκίνησε από την πρώτη πτέρυγα των φυλακών αλλά γρήγορα επεκτάθηκε και στις υπόλοιπες με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στις Β', Γ' και Ε'  πτέρυγες.

Οι κρατούμενοι προκάλεσαν ιδιαίτερα σοβαρά επεισόδια βάζοντας φωτιά σε σεντόνια και ρούχα με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά στον προάυλιο χώρο του σωφρονιστικού ιδρύματος και να επέμβει η πυροσβεστική για την κατάσβεσή της. Οι κρατούμενοι έσπασαν επίσης κάγκελα με αποτέλεσμα να περνούν από τη μία πτέρυγα στην άλλη και να καταφέρουν να ενωθούν ώστε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι να μην μπορούν να τους περιορίσουν.

Στις φυλακές βρίσκονται περίπου δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ και οι σωφρονισικοί υπάλληλοι έκαναν χρήση χημικών. Οι κρατούμενοι πετούσαν πέτρες οι οποίες έφταναν  στο δρόμο,  έξω από τα κάγκελα της φυλακής. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια