Χάος με τα φαρμακεία! Δωρεάν φάρμακα αλλά με εξαιρέσεις....


Μπορεί ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος να εισηγήθηκε τη διακοπή των κινητοποιήσεων, δε σημαίνει όμως ότι υπάκουσαν και όλοι. Ξεκίνησε σήμερα ο διάλογος χωρίς αποτελέσματα όμως με το υπουργείο Υγείας
 Παρά την αντίθετη....
απόφαση του Πανελλήνιου φαρμακευτικού Συλλόγου, οι φαρμακοποιοί της Αττικής συνεχίζουν τη μη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση ζητώντας έστω μέρος των παλαιότερων οφειλών ενώ και άλλοι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι δε δίνουν δωρεάν φάρμακα. 
Χάος στον Πειραιά όπου παρατηρούνται ελλείψεις φαρμάκων ενώ οι μισοί φαρμακοποιοί δίνουν δωρεάν  φάρμακα και οι άλλοι μισοί όχι. Από αύριο ωστόσο θα ξεκινήσει κανονικά η χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. 

Ο διάλογος πάντως με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να βρεθεί η χρυσή τομή ξεκίνησε σήμερα, χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα. 
Σκληρή στάση τήρησε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος ο οποίος δεν έμεινε ικανοποιημένος από τις δεσμεύσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά ότι εν καιρώ θα δοθούν και τα υπόλοιπα χρωστούμενα. Άλλωστε συνήθως τα χρέη που7 καθυστερούν πολύ τοις πιο πολλές φορές ...ξεχνιούνται. Κάτι που γνωρίζει καλά ο Κ.Λουράντος και εμμένει στη σκληρή του στάση. 

Από την άλλη ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κ.Κούβαρης μάλλον κάμφθηκε από τις δεσμεύσεις του υπουργείου Υγείας και φαίνεται πως από αύριο τα φαρμακεία του Πειραιά θα ξεκινήσουν κανονικά να δίνουν δωρεάν φάρμακα. 

Οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να ζητούν την τακτοποίηση όλων των εξωσυμβατικών οφειλών του ΕΟΠΥΥ , την άμεση νομοθετική ρύθμιση του συμψηφισμού των υφισταμένων οφειλών καθώς και των όρων που αφορούν την υπαγωγή των φαρμακείων στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, καθώς και την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 0,6% του ΑΕΠ, όπως και των εισφορών των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ.
Ακόμη ζητούν την επιμήκυνση της παρεχόμενης πίστωσης από τις φαρμακοβιομηχανίες και το φαρμακεμπόριο.
iatropedia.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια