Μείωση 84% της εισόδου λαθρομεταναστών στην Ελλάδα


Ειδικά στην περιοχή του Έβρου από την έναρξη της επιχείρησης έχουν συλληφθεί 1.121 αλλοδαποί, έναντι 6.991 το αντίστοιχο διάστημα του 2011.
Μείωση κατά 84% στην εισροή λαθρομεταναστών από τον Έβρο, παρατηρείται από τις 4 Αυγούστου, οπότε άρχισε η εφαρμογή της επιχείρησης «Ξένιος Ζεύς», για την....
απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών από το κέντρο της Αθήνας και για την αποτελεσματικότερη φρούρηση των συνόρων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, κάνοντας απολογισμό των αστυνομικών ενεργειών, ένα μήνα μετά την έναρξή τους.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, στο διάστημα αυτό συνελήφθησαν στην Αττική 2.144 αλλοδαποί επειδή διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν παράνομα στη χώρα μας, καθώς και πολλά ακόμα άτομα για διάφορα αδικήματα, ενώ ο συνολικός αριθμός των προσαχθέντων αλλοδαπών ανέρχεται σε 16.836 άτομα. Παράλληλα έγιναν 198 έρευνες σε σπίτια στην Αθήνα και εντοπίστηκαν τρεις αποθήκες με προϊόντα παραεμπορίου.

Αναλυτικά, στην Αττική, μέχρι στιγμής, από τους αστυνομικούς ελέγχους, εκτός από τους παράνομους αλλοδαπούς, συνελήφθησαν 11 άτομα (αλλοδαποί και Έλληνες) για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών, παροχή καταλύματος σε μεγάλο αριθμό ατόμων και διευκόλυνση της παραμονής τους, καθώς και παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες. 

Ταυτόχρονα έγιναν έλεγχοι από την Οικονομική Αστυνομία σε πολλά καταστήματα, καθώς και συλλήψεις παραβατών ενώ, επιπλέον ελέγχθηκαν 38 οίκοι ανοχής και συνελήφθησαν 79 άτομα (αλλοδαποί και Έλληνες), κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης για 40 αλλοδαπές, και προσήχθησαν από υπαίθριους χώρους 238 εκδιδόμενες γυναίκες (αλλοδαπές και Ελληνίδες) σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν ισάριθμες μηνύσεις. Από αυτές 10 βρέθηκαν θετικές στο ιό HIV. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια