Οι περικοπές αρχίζουν από τα 650 ευρώ κλιμακωτά – Κλείδωσαν και τα δύο χρόνια επιπλέον δουλειάς αποκάλυψε ο Γ. Μιχελογιαννάκης

Περίπου τα 7 δισεκατομμύρια από τα μέτρα είναι ζεστό χρήμα κατευθείαν από την τσέπη των πολιτών.
Οι συντάξεις μεταξύ 600 και 700 ευρώ υπολογίζεται ότι θα χάσουν περίπου 50 ευρώ το μήνα. Ο Γιώργος Ρωμανιάς δίνει συμβουλές σε όσους σκέφτονται να παραιτηθούν.
Όσοι μέχρι τέλος του χρόνου κλείνουν 25ετία δεν τους αφορά η αύξηση ορίων ηλικίας. Ο κ. Μιχελογιαννάκης επανέλαβε ότι τέτοια μέτρα δεν τα ψηφίζει.
Μιλώντας στην εκπομπή....
του Νίκου Ευαγγελάτου στο ΣΚΑΙ στις 20:00 ο βουλευτής Ηρακλείου και υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης αποκάλυψε ότι τα μέτρα βρίσκονται στην τελική ευθεία, σημειώνοντας ότι ακόμα βέβαια γίνονται κάποιες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις.

Ο κ. Μιχελογιαννάκης δήλωσε ότι περίπου το 70% των μέτρων είναι από τις περικοπές σε συντάξεις, μισθούς, το “ψαλίδισμα” των προνοιακών επιδομάτων και την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, μέτρα που αποτελούν ζεστό χρήμα κατευθείαν από την τσέπη των πολιτών και τα οποία υπολογίζονται περί στα 7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ αποκάλυψε ότι τελικά το πακέτο έκλεισε στη κλιμακωτή μείωση των συντάξεων κιόλας από τα 650 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι εκείνος που λαμβάνει σύνταξη 600 με 700 ευρώ θα χάσει περίπου 50 ευρώ από το μηνιαίο εισόδημά του.

Επίσης, αποκάλυψε ότι φαίνεται πως έχει κλειδώσει και η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα παίρνουν σύνταξη στα 67 χρόνια τους, δηλαδή θα εργαζόμαστε δύο χρόνια περισσότερα.

Στην ίδια εκπομπή για την αύξηση των ορίων ηλικίας μίλησε και ο Γιώργος Ρωμανιάς, οποίος ξεκαθάρισε ότι το νέο αυτό μέτρα θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το 2013 κι έτσι δεν υπάρχει λόγος οι εργαζόμενοι να βιάζονται να παραιτηθούν και να χάνουν έτσι συνταξιοδοτικά διακιώματα.

Ουσιαστικά υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο μέχρι το Δεκέμβριο οπότε όσοι μέχρι 31 Δεκεμβρίου έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό διακαίωμα δε θα θιγούν. Επίσης σύμφωνα με πάγια νομολογία όταν υπάρχει θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό διακαίωμα αυτό δε μπορεί να ανατραπεί.

Αυτό σημαίνει για όσους εργάζονται στο δημόσιο τομέα πως αν μέχρι το τέλος του έτους έχουν συμπληρώσει 25ετία τότε διατηρούν το δικαίωμα συνταξιοδότησης με το σημερινό καθεστώς και όχι με το νεό.

Το ίδιο ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα ωστόσο με κάποιες διαφοροποιήσεις.

Δείτε αναλυτικότερα στο βίντεο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια