Ανακαλύφθηκε ο μεγαλύτερος ομαδικός τάφος του «Αττίλα 2»


Ενώπιον μιας συγκλονιστικής ανακάλυψης βρέθηκε η Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων (ΔΕΑ) στα κατεχόμενα. Η ΔΕΑ ανακάλυψε τον μεγαλύτερο ομαδικό τάφο στην περιοχή Χαμίτ Μάντρες (στην κατεχόμενη Λευκωσία) Ελληνοκυπρίων, που έως....
τώρα θεωρούνταν αγνοούμενοι.

Ήδη άρχισαν να ανασύρονται τα πρώτα οστά τα οποία ανήκουν σε πεσόντες ή εκτελεσθέντες στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν όταν έσπασε η αμυντική γραμμή στην περιοχή της Μιας Μηλιάς, στις 14 Αυγούστου του 1974, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Αττίλας 2».

Επίσης σε άλλο ομαδικό τάφο στην περιοχή Τραχώνι (στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας και Αμμοχώστου) βρέθηκε και ο μικρότερος αγνοούμενος. Πρόκειται για ένα βρέφος, μόλις μερικών μηνών (γεννήθηκε το 1974), που οι Τούρκοι όπως αποδείχθηκε από μαρτυρίες, το πήραν από την αγκαλιά της μάνας του και το δολοφόνησαν. Στον τάφο βρέθηκαν επίσης τα οστά της μητέρας του βρέφους, της 11χρονης αδελφής της, της γιαγιάς της, καθώς και τα οστά του πατέρα του βρέφους που μέχρι στιγμής φαίνεται ότι είναι ο Ανδρέας Κυριάκου του Κυριάκου.
protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια