Ο Ολυμπιακός κατάφερε και έχασε μόνο με 2-1 αντί για 5-1

Πληρώνει ο ολυμπιακός τα λάθη του Μαρινάκη που δεν αντικατέστησε τους παίκτες που έφυγαν με ισάξιους ποδοσφαιριστές.
Ο Μαρινάκης φρόντισε να βγάλει φέτος τα χρήματα που έριξε στον ολυμπιακό κάνοντας μεταγραφές με ψίχουλα φέρνοντας παιδάκια αμφιβόλου αξίας.
Για την Ελλάδα η ομάδα σίγουρα
είναι η καλύτερη αφού απέναντί του έχει τον ΠΑΟ που είναι για τα θηρία τηνΑΕΚ που θα παλέψει να αποφύγει τον υποβιβασμό και τον ΠΑΟΚ του Δώνη που ψάχνει ακόμα να βρει σύστημα για να παίξει (κάποιος να του πει ότι ξεκίνησε το πρωτάθλημα).

Ετσι μοιραία ο ολυμπιακός θα είναι η χαρά της Ευρώπης φέτος.
Το παιχνίδι δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική γιατί η Σάλκε ήταν δυο κλάσεις πιο πάνω.



Δείτε πως σχολίασε το gazzeta το παιχνίδι.

‘Ετσι έπαιξε
Οι σκέψεις των τελευταίων ωρών έγιναν πράξη και ο Λεονάρντο Ζαρντίμ για πρώτη φορά χρησιμοποίησε στο κέντρο της άμυνας τους Κοντρέρας, Μανωλά. Στα δεξιά επέστρεψε ο Τοροσίδης, ενώ αριστερά ο Χολέμπας. Ο Μοντέστο σε ρόλο κόφτη με τον Μανιάτη να κερδίζει τη μάχη με το χρόνο και να μπαίνει στο βασικό σχήμα και δίπλα στον Κορσικανό.  Ο Ζαρντίμ προτίμησε τον πιο «φρέσκο» Φουστέρ  αντί του Ιμπαγάσα, με τον Μασάντο να είναι δίπλα του και να… κινείται προς τα αριστερά, τον Αμπντούν δεξιά, ενώ ο Τζιμπούρ ήταν ο μοναδικός προωθημένος. 

Το «Καραϊσκάκη» έδινε ρυθμό και ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά, όπως άλλωστε κάνει σε όλα τα ευρωπαϊκά εντός έδρας ματς. Οι ερυθρόλευκοι με πάθος προσπάθησαν να απειλήσουν τη Σάλκε και μόλις στο 5’ βρέθηκαν κοντά στο γκολ. Ο Τοροσίδης ανέβηκε, πανέξυπνη μπαλιά στον Μασάντο στην πλάτη της άμυνας, όμως ο Πορτογάλος αντί για πλασέ προτίμησε το γύρισμα με τους φιλοξενούμενους να γλιτώνουν τα χειρότερα! Μάλιστα, στην εξέλιξή της ο Πορτογάλος προσπάθησε να αιφνιδιάσει, αλλά το σουτ πέρασε άουτ. Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην έβαλε τη Σάλκε στην περιοχή της, αλλά όσο ο «Τόρο» ανέβαινε, η ομάδα μπορούσε να βρει περιοχή, κάτι που έγινε και στο 14’ και από την εξαιρετική μπαλιά του πρώτου, ο Τζιμπούρ για χιλιοστά δεν βρήκε τη μπάλα που θα έκανε… δύσκολη τη ζωή του Ούνερσταλ. 

Μετά το πρώτο 20λεπτο, η Σάλκε άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, η άμυνα ζώνη του Στέφενς κρατούσε μακριά τον Ολυμπιακό από την περιοχή της, ενώ οι γηπεδούχοι δεν… φρόντιζαν να πιέσουν για να αναγκάσουν σε λάθος. Ο Χόλτμπι κατάπινε πολλά χιλιόμετρα κάνοντας ταυτόχρονα σωστή δουλειά τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ Τζόουνς και Νόισταντερ είχαν καταφέρει να «κλειδώσουν» τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού. Ο Μπαρνέτα ακολουθούσε πιστά τις οδηγίες του Στέφενς, συνέκλινε τραβώντας και τον Τοροσίδη μαζί του, με συνέπεια οι ερυθρόλευκοι να… χάνουν και τον μοναδικό τρόπο ανάπτυξής τους. Ο «Τόρο» πίσω από τον Μπαρνέτα και η δεξιά πλευρά… άδεια, με τον Φουχς να βρίσκει ανοιχτό δρόμο –ο Αμπντούν δεν μάρκαρε- και να απειλεί!

Διπλό μούδιασμα! 
Η Σάλκε βρήκε χώρους, ο Ολυμπιακός στα στημένα αδυνατούσε και στο 37’ ήρθε το…μίνι σοκ, με τον Παπαδόπουλο να πετυχαίνει γκολ, να πανηγυρίζει, αλλά τον Ισπανό Μαρτίνεθ να τον… ξενερώνει καταλογίζοντας λανθασμένα επιθετικό φάουλ στον Μέγερι που είχε λανθασμένη έξοδο! Ωστόσο, στο 41’ οι ερυθρόλευκοι δέχθηκαν φθηνό γκολ, αφού από το κόρνερ του Φαρφάν το πρώτο δοκάρι είχε μόνο… μπλε, τέσσερις ερυθρόλευκοι δεν σηκώθηκαν και ο Χέβεντες δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη κάνοντας το 1-0.
Ηγετική φυσιογνωμία και αποδοκιμασίες!
Τι έμεινε από το α’ μέρος εκτός από το φθηνό γκολ του Χέβεντες; Η ηγετική παρουσία του Παπαδόπουλου. Η Σάλκε… ήξερε και αρνήθηκε τα εκατομμύρια της Ζενίτ, μιας και ο μικρός είναι αρχηγός μέσα στο ματς. Απίστευτες μάχες, η προσωπική μονομαχία με τον Τζιμπούρ εξελίχθηκε σε εύκολη υπόθεση, κατεύθυνε την άμυνα, εμψύχωνε τους συμπαίκτες του και… έκραζε το διαιτητικό τρίο. Μια ελληνική ψυχή σε μια καλοδουλεμένη μηχανή όπως η Σάλκε. Ωστόσο, μετά την πλακέτα, είχαμε και… αποδοκιμασίες των οπαδών, αφού θεώρησαν τη συμπεριφορά του προκλητική!

Δρομολόγιο Παράδεισος – κόλαση!
Ο Ιμπαγάσα μπήκε στη θέση του… εκτός αγώνα Φουστέρ και ο Ολυμπιακός προσπάθησε να γίνει πιο επιθετικός. Απέφυγε το σοκ στο 51’ όταν ο Μπαρνέτα έχασε από κοντά απίστευτη ευκαιρία και επτά λεπτά αργότερα σήκωσε το Καραϊσκάκη στο πόδι. Η πίεση απέφερε καρπούς, ο Τζιμπούρ βγήκε στην αντεπίθεση χωρίς να κερδίζει τη μάχη, αλλά ο Αμπντούν από κοντά με ιδανικό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. 
Ωστόσο,  σενάρια βγαλμένο από εφιάλτη έκανε την εμφάνισή του με τη σέντρα! Απίστευτη προσπάθεια των Γερμανών με κίνηση και χωρίς τη μπάλα και στο 59’ ο πίνακας έδειχνε… 1-2. Απίστευτο τρίγωνο Χόλτμπι, Τζόουνς, Χούντελαρ και ο Ολλανδός προκάλεσε το σοκ!
Η Σάλκε ανέβασε ταχύτητα, ο Ολυμπιακός έριξε διακόπτη και στο 61’ ο Μπαρνέτα που έκανε ό,τι ήθελε τον Τοροσίδη κέρδισε το πέναλτι από τον Μανωλά! Ο Χούντελαρ ανέλαβε την εκτέλεση, όμως γκολ δεν πέτυχε! Το δοκάρι ξεσήκωσε τον κόσμο του Ολυμπιακού, όχι όμως και τους παίκτες.

Ο Ζαρντίμ πέρασε Μήτρογλου αντί του Αμπντούν, χαράμισε τον πιο γρήγορο παίκτη για το…. 4-4-2, με τους Γκρέκο που είχε περάσει νωρίτερα, αλλά και τον Μασάντο να παραμένουν… εξαφανισμένοι! Η Σάλκε με απίστευτη ταχύτητα στα άκρα, σιγουριά στον άξονα ήλεγχε το ματς και ο Ολυμπιακός περίμενε τα πάντα από τον Ιμπαγάσα!  Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά την κεφαλιά του Χούντελαρ έδιωξε εντυπωσιακά ο Μέγερι!  Ο Ολυμπιακός πάντως θα μπορούσε να ΣΟΚΑΡΕΙ και αυτός με τη σειρά του και μάλιστα στο 90’, αλλά ο Τζιμπούρ με βολέ είδε τη μπάλα να περνά παράλληλα…

Το ταμείο του gazzetta.gr: Πρεμιέρα με το αριστερό και με το καλημέρα η πρόκριση γίνεται πολύ δύσκολη, αν και κάτι τέτοιο είχε τονιστεί και στο περσινό ματς με τη Μαρσέιγ! Ωστόσο, η εικόνα του Ολυμπιακού δεν έπειθε, οι ερυθρόλευκοι ήταν μια ταχύτητα κάτω, τα κενά πολλά και ο τρόπος ανάπτυξης προκαλούσε… θλίψη. Ο Ολυμπιακός ήταν ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ και μπορεί ο κόσμος να ήταν στο ΥΨΟΣ του, αλλά οι παίκτες και ο Ζαρντίμ ήταν αλλού… Προβληματική αμυντική λειτουργία για ακόμα ένα ματς, απουσία στα στημένα, γραμμές αποκομμένες και ανορθόδοξος τρόπος ανάπτυξης. Το γκολ του Αμπντούν δεν μπόρεσε να κρατηθεί, με τον Αλγερινό μαζί με τον Κοντρέρας να είναι οι καλύτεροι μιας κακής εμφάνισης. Όσο για MAN OF THE MATCH, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Μπαρνέτα, Χόλτμπι και Χούντελαρ ήταν μια… σκάλα πάνω!

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΝΙΚΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ, ΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΟΔΕΨΕΙΣ, ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΟΜΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.