Ο GAP φοβάται ότι του ετοιμάζουν εξεταστική επιτροπή.

Ανησυχία Παπανδρέου
Η κατάθεση του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη, πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, στους εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, δεν πέρασε απαρατήρητη από το περιβάλλον του πρώην Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου.
Κύκλοι προσκείμενοι στον κ. Παπανδρέου, στην ανάλυσή τους, θεωρούν ότι η κατάθεση....
του κ. Ρουμελιώτη ίσως αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα στις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν από εδώ και πέρα.
Ο κ. Παπανδρέου φοβάται ότι κάποιοι θα θελήσουν να τον «τσαλακώσουν» ηθικά και πολιτικά και να του φορτώσουν την προσφυγή στο ΔΝΤ και την απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Με πολύ απλά λόγια, στο βάθος βλέπει σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις δικές του ευθύνες αλλά και του τότε Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
Οι άνθρωποι του κ. Παπανδρέου δεν δείχνουν να ανησυχούν για την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής που προτίθεται να καταθέσει το κόμμα του Π. Καμμένου, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, για να συζητηθεί στην Ολομέλεια αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, θα πρέπει να συνοδεύεται από τις υπογραφές τουλάχιστον 60 βουλευτών. Οι ΑΝ.ΕΛ έχουν μόνο 20 βουλευτές και αν προστεθούν σε αυτούς οι 18 της Χρυσής Αυγής, πάλι δεν συγκεντρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός. Ως εκ τούτου, απαιτούνται οι υπογραφές των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι τέτοιο όμως θεωρείται αδύνατο, αφού είναι απίθανο ο ΣΥΡΙΖΑ να συνυπογράψει και να στηρίξει πρόταση που στηρίζεται και από τη Χρυσή Αυγή.
Θεωρούν επίσης ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και του Αντώνη Σαμαρά δεν είναι αυτή τη στιγμή η εξεταστική επιτροπή για δύο λόγους. Πρώτον, για να μην διαταραχθεί η κυβερνητική συνοχή από την αντίδραση «παπανδρεϊκών» βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ και δεύτερον, γιατί αυτή τη στιγμή προέχει η σωτηρία της χώρας, Το περιβάλλον του κ. Παπανδρέου όμως ανησυχεί για τους δύο δικαστές, τον κ. Μουζακίτη και τον κ. Πεπόνη που θεωρείται δύσκολο να ελεγχθούν. Η επιμονή του κ. Πεπόνη στο θέμα της διερεύνησης των επιχειρηματικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων του Αντρίκου Παπανδρέου, δημιουργεί αρνητική προδιάθεση στον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Νομικοί κύκλοι θεωρούν ότι είναι πολύ πιθανό, εφ' όσον η έρευνα «σκοντάφτει» σε πολιτικά πρόσωπα, να σταλεί η υπόθεση στη Βουλή. Σε αυτήν την περίπτωση, εν μέσω ασταθούς πολιτικού κλίματος και έκτακτων συνθηκών στη χώρα, η σύσταση εξεταστικής επιτροπής αποτελεί μονόδρομο.
Ο κ. Παπανδρέου αντιμετωπίζει με μεγάλη δυσπιστία τις διαβεβαιώσεις που του είχε δώσει ο κ.Βενιζέλος, την περίοδο της συμφωνίας τους για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να υποσχέθηκε πολιτική κάλυψη στον κ. Παπανδρέου, σε περίπτωση που κάποιοι επιχειρούσαν να στήσουν εξεταστική επιτροπή. Οι φόβοι του κ Παπανδρέου εδράζονται στο ότι ο κ. Βενιζέλος, ευχαρίστως, θα ήθελε να αποκοπεί από τα πεπραγμένα της κυβερνητικής θητείας των τελευταίων 3 ετών και να «σπρώξει» στην αρένα τους κ.κ.Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.
Ο πρώην Πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις προκειμένου να αρχίσει να προετοιμάζει την άμυνά του για κάθε ενδεχόμενο. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η συχνή επικοινωνία του τον τελευταίο καιρό με τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ενώ θα επιδιώξει και επαφή με τον κ. Λοβέρδο. Η προσέγγιση αυτή και η πολιτική δραστηριότητα του κ. Παπανδρέου, μέσα και έξω από τη Βουλή, θα είναι ένα ηχηρό μήνυμα για τον κ. Βενιζέλο. Άλλωστε ο κ. Παπανδρέου έδωσε ήδη ένα πρώτο δείγμα γραφής με την καταψήφιση του νομοσχεδίου για την Παιδεία, κόντρα στην επίσημη γραμμή του κόμματος.
Ταυτόχρονα, έχει πέσει στο τραπέζι και η ιδέα συγκρότησης μιας ισχυρής νομικής ομάδας που θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα χαράσσει τη γραμμή που πρέπει να ακολουθηθεί στην περίπτωση κατά την οποία οι δύο εισαγγελείς παραπέμψουν την υπόθεση στη Βουλή.
newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια