Του σέρβιραν... νερό, επειδή χρώσταγε το ουίσκι!...

Δεν πίστευαν... στα μάτια τους γνωστοί Πατρινοί που κάθισαν στο τραπέζι «επώνυμου» το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, διαπιστώνοντας πως ακολουθώντας την συνήθη (όπως ακούγεται στην «πιάτσα») τακτική του... έφυγε χωρίς να... πληρώσει!

Ο «επώνυμος» καθόταν με μεγάλη παρέα, ήπιε, έφαγε τους ξηρούς καρπούς, και αφού διασκέδασε με....

την ψυχή του (δεν γνωρίζουμε αν χόρεψε κιόλας) χαιρέτησε έναν προς έναν όλους στο τραπέζι... και έφυγε σαν κύριος! Μόνο που το «μαγαζί», τον είχε χρεώσει, αφού νωρίτερα καθόταν σε άλλο τραπέζι με δική του παρέα (προφανώς πάνω στο κέφι οι θαμώνες των δύο «τραπεζιών» ενώθηκαν), κι έτσι... τον έψαχναν για να πληρώσει!

Λίγο πριν... ξημερώσει, ο «επικεφαλής» της δεύτερης παρέας, «επώνυμος» Πατρινός, ζήτησε λογαριασμό και ο σερβιτόρος τον ρώτησε αν θα πληρώσει και τα «σπασμένα»... του πρώτου τραπεζιού!

Έκπληκτος ο Πατρινός... δεν ήξερε τι να πει! Εξήγησε όμως στον σερβιτόρο ότι ο «επώνυμος» που έφυγε χωρίς να πληρώσει (ο «καληνυχτάκιας» κατά την λαϊκή διάλεκτο της νύχτας) κάθισε μεν στο τραπέζι τους, συνδιασκέδασαν, όμως δεν σημαίνει πως θα έπρεπε να πληρώσει για λογαριασμό του και .... όσα είχε πιει!

Ο σερβιτόρος ενημέρωσε το «αφεντικό» του μαγαζιού και εκείνος του είπε να μην επιμείνει στο να ζητά από τον Πατρινό χρήματα.

Το θέμα όμως δεν τελειώνει εδώ! Ο «επώνυμος»... ξαναχτύπησε την επόμενη μέρα. Νύχτα Σαββάτου - ξημερώματα Κυριακής εμφανίστηκε στο ίδιο κατάστημα και παρήγγειλε το «γνωστό»: Ουίσκι κλπ. Μόνο που σύμφωνα με πληροφορίες οι σερβιτόροι είχαν πάρει ήδη «εντολή» από τον ιδιοκτήτη. Να του σερβίρουν μόνο νερό, αφήνοντάς του να εννοηθεί πως θα έπρεπε να καταβάλλει και το ποσό που χρωστούσε από την προηγούμενη νυχτερινή «εξόρμησή» του.

Δεν γνωρίζουμε την κατάληξη και αν τελικά δημιουργήθηκε νέα παρεξήγηση ή όχι! Κάποιος που ήταν παρών στις «εντολές» που έδινε ο ιδιοκτήτης στους σερβιτόρους του, μας μετέφερε πως μεταξύ άλλων τους πρότεινε... να του ζητήσουν προκαταβολή τα χρήματα που χρωστούσε αλλά και αυτά για το μπουκάλι που παρήγγειλε. Ωστόσο η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί! Για μία ακόμη φορά ο «επώνυμος» έγινε... ρεζίλι, μάλλον όμως... δεν τον νοιάζει! Προφανώς θα πλήρωσε τα χρωστούμενα και θα συνέχισε να πιστεύει πως «καθάρισε» και με το συγκεκριμένο κατάστημα!

Και στο παρελθόν
Ανάλογη συμπεριφορά είχε επιδείξει ο συγκεκριμένος «επώνυμος» και σε εστιατόριο αλλά και σε ένα καφέ, στο παρελθόν (τον περασμένο χειμώνα). Μάλιστα κάποιοι «φίλοι» του, του είχαν από τότε προσδώσει το «προσωνύμιο»... ο «καληνυχτάκιας»!

dete.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια