ΠΑΣΟΚ: Όλοι εναντίον όλων!


ΠΑΣΟΚ: Όλοι εναντίον όλων!Καζάνι που βράζει είναι πλέον το ΠΑΣΟΚ αφού καθημερινά είναι τα φαινόμενα και τα περιστατικά πολιτικής αποσύνθεσης  
Ο κ.Ευάγγελος Βενιζέλος, αιφνιδίασε χθες, με την κριτική που άσκησε στον κ.Σαμαρά, αλλά και την διαφοροποίησή του για τα μέτρα....
που ο ίδιος είχε αποδεχθεί ως Υπουργός Οικονομικών το Φεβρουάριο.

Η κίνηση αυτή του κ.Βενιζέλου έγινε με το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξε τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ενήμερος για το κλίμα αμφισβήτησης εις βάρος του, που καλλιεργείται στο εσωτερικό του κόμματος. Το κλίμα αυτό αρχίζει να προσλαμβάνει διαλυτικά χαρακτηριστικά και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι αυτοί που αμφισβητούν τον κ. Βενιζέλο βλέπουν το πολιτικό τους μέλλον εντός του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ.Ανδρέας Λοβέρδος επέλεξε να απέχει, επιδεικτικά, από τη συνεδρίαση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ ενώ έχει επιλέξει να απέχει από δημόσιες παρεμβάσεις και δραστηριότητες που σχετίζονται με τα εσωκομματικά. Ο πρώην Υπουργός Υγείας είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος τον τελευταίο καιρό. Πιστεύει ότι η πολιτική του κ.Βενιζέλου όχι μόνο δεν ανακόπτει τη φθίνουσα πορεία του ΠΑΣΟΚ αλλά αντίθετα την επιταχύνει.

Τον τελευταίο καιρό διακινούνται φήμες για επικείμενη πρωτοβουλία του κ.Λοβέρδου που θα δημιουργεί νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό. Κάποιοι δεν συνδέουν αυτές τις φήμες με τη δημιουργία νέου πολιτικού σχηματισμού ή με ευθεία αμφισβήτηση του κ.Βενιζέλου αλλά με πολύ πιο ριζοσπαστικές λύσεις που θα στοχεύουν σε ένα δημιουργικό σοκ στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Όσοι άκουσαν τον κ.Λοβέρδο, στη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, διαπίστωσαν ότι ο πρώην Υπουργός κινείται σε μία άλλη οπτική, πιστεύει ότι η πραγματική αντιπαράθεση σήμερα στην Ελλάδα γίνεται ανάμεσα στις δυνάμεις που επιθυμούν μεταρρυθμίσεις και στις δυνάμεις της δημαγωγίας που δεν θέλουν αλλαγές και επώδυνες αλλά αναγκαίες λύσεις.

Από την άλλη πλευρά ο κ.Χρυσοχοίδης περιμένει στη γωνία τον κ.Βενιζέλο, πίστευε και πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να συμμετέχει ενεργά στην κυβέρνηση με κορυφαία στελέχη. Την ίδια άποψη συμμεριζόταν και η κ.Διαμαντοπούλου, η οποία μετά τις αλλαγές στο νόμο για την Παιδεία έχει επιλέξει την πλήρη αποστασιοποίησή της από όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Εκρηκτικό κλίμα υπάρχει και στους βουλευτές, ορισμένοι εκ των οποίων πολύ δύσκολα θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ,που διασώθηκαν στις τελευταίες εκλογές, έχουν ως πρωταρχική τους προτεραιότητα την πολιτική τους επιβίωση. Οι τελευταίες διαρροές δημοσκοπήσεων που φέρνουν το ΠΑΣΟΚ να φλερτάρει με το 5-6 τοις εκατό, προκαλούν πανικό και αναστάτωση.

Ο Ε.Βενιζέλος, όπως αποδείχθηκε και στην ψηφοφορία για το νόμο για την Παιδεία, δεν ελέγχει την Κοινοβουλευτική του ομάδα. Οι διαφοροποιήσεις είναι ζήτημα χρόνου, ιδιαίτερα σε μείζονος σημασίας ζητήματα, όπως είναι η ψήφιση των νέων μέτρων. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα συνιστά κίνηση ευθείας αμφισβήτησης της στήριξης των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς την κυβέρνηση και θα δοκιμάσει τις αντοχές του κ.Βενιζέλου.
newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια