Ο Δώνης έχει την εντύπωση πως είναι κάτι παραπάνω από αυτό που είναι....


του Κώστα Κετσετζόγλου
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, έμειναν μόνο δύο ομάδες και σε εμάς έμεινε η μελαγχολία. Αν η ΑΕΚ άνηκε σε οποιαδήποτε άλλη εφορία εκτός από την ΦΑΕ Αθηνών ή αν τα χρέη της προς το δημόσιο ήταν παγωμένα σαν του ΠΑΟΚ ή ακόμη περισσότερο αν οι μέτοχοι της δεν ήταν τόσο στυγνοί ώστε να αφήσουν 10 μήνες απλήρωτο το 44 μπορεί τέτοια ώρα σήμερα....
να μαθαίναμε την κλήρωση για τους ομίλους. Γιατί ακόμη και με αυτή την ομάδα ειδικού σκοπού που έχουμε φέτος δεν νομίζω πως είμασταν χαμένοι από χέρι αφού δεν πιστεύω πως θα παίζαμε με κάποια πολύ καλύτερη ομάδα από την Τρίπολη και όλα  θα ήταν ανοικτά. 

Και με το έξτρα δώρο του Γιώργαρου του Δώνη, που το πήρε όλο ο ΠΑΟ, η ΑΕΚ θα είχε εξασφαλισμένα με το κλειδί στο χέρι ανεξάρτητα με την πορεία στους ομίλους 4.000.000 ευρώ. Θα είχε βγάλει δηλαδή το 1,500.000 που δεν έστειλε ποτέ ο Νοτιάς ο ευεργέτης και οι άλλοι και θα είχε βγάλει σχεδόν όλο το μπάτζετ της σαιζόν αν σήμερα όντως ολοκληρωθούν οι συμφωνίες με Γκερέιρο, Λαγό και Αραμπατζή που χειρίζεται ο Τσιάρτας και έχει ήδη πάρει τα εύσημα πριν πέσουν οι... υπογραφές. Και οικονομικά λοιπόν και ηθικά, αφού η ΑΕΚ είναι από τις πιο γνωστές και με συνεχή παρουσία στα Ευρωπαϊκά κύπελλα ομάδες, η ζημιά είναι τεράστια. Η μοναδική ευχή που πρέπει όλοι να κάνουμε είναι να είναι απλά μια παρένθεση. Μια δυσάρεστη παρένθεση σε μια χρυσή ιστορία και το ίδιο ακριβώς θα είναι αυτοί που ευθύνονται για το ότι έφτασε ως εδώ.

Μια και μιλήσαμε για Ευρώπη να πούμε δυο λόγια και για τους άλλους. Ο ΠΑΟ κατάφερε αυτό που μπορούσε. Δεν μπορούσε τίποτα περισσότερο κι ας έλεγαν οι ειδικοί κάθε είδους πως η κλήρωση με την Μάλαγα ήταν καλή επειδή ο Αραβάς δεν έβαλε λεφτά αυτό το καλοκαίρι και αρκετοί παίκτες έφυγαν. Είχαν ξεχάσει πως οι άλλοι έμειναν. Και ήταν καλοί οι άτιμοι όπως και ο Πελεγκρίνι με όλο τον σεβασμό στον Φερέιρα δεν έχει καμία σχέση σαν προπονητής. Η Μάλαγα ήταν απλά κάποιες ταχύτητες παραπάνω και για όποιον είδε και τα δύο παιχνίδια απλά από την τηλεόραση ήταν πολύ εύκολο να καταλάβει ποιος ήταν καλύτερος. Κι όσοι κόλλησαν στην ευκαιρία του Τοτσέ και στις άλλες δύο μικροευκαιρίες του δευτέρου ημιχρόνου στην Ισπανία απλά και... επιλεκτικά ξέχασαν πόσα γκολ θα μπορούσε να είχε βάλει η Μάλαγα.

Ο ΠΑΟΚ όπως και η ΑΕΚ πριν τέσσερα χρόνια πλήρωσε αυτό που πληρώνει και ο... Δώνης. Την εντύπωση που έχει πως είναι κάτι παραπάνω από αυτό που είναι στην πραγματικότητα. Ο Ελληνας special one, που έλεγε κι ο Αλέξης Σπυρόπουλος μόλις έληξε το ματς της Τούμπας, έγινε special three κι ο ΠΑΟΚ έπαθε οικονομική καταστροφή από μια ομάδα πολύ κατώτερη από αυτές που απέκλεισε ο Δερμιτζάκης ή ο Χάβος που πέρασε και τους ομίλους. 

Οι ομοιότητες με το πάθημα της ΑΕΚ το 2008 πολλές. Όπως τότε που ο Δώνης πήρε μια ομάδα πρωταθλήτρια και την διέλυσε αλλάζοντας εκτός των άλλων και το σύστημα και παίζοντας 4-3-3 που δεν ταίριαζε με τίποτα στο ρόστερ έτσι και τώρα η πρώτη δουλειά του special 3 ήταν να αλλάξει το 4-2-3-1 με το οποίο μεγάλοι προπονητές σαν τον Σάντος και τον Μπόλονι και Ελληνες με λιγότερο ψώνιο (Δερμιτζάκης, Χάβος) έκαναν πράγματα πολύ σπουδαία για το επίπεδο του ΠΑΟΚ μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει την ματαιοδοξία του αφού ένας... special πρέπει να τα φτιάχνει όλα μόνος του από την αρχή. Το ότι η καταστροφή του ΠΑΟΚ ήρθε από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο που επέλεξε ο Δώνης είναι κερασάκι στην Τούρτα ενώ ο πανικός του ημιχρόνου με τις δύο άρον άρον αλλαγές είναι προβλέψιμες εξελίξεις για προπονητή που είχε φτάσει να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο των αποδυτηρίων της Φυλής. 

Για τους αντιπάλους πάντως, και εμάς, το πισωγύρισμα αυτό είναι πολύ χρήσιμο αφού ο Δώνης μαζί με τα μπουμπούκια της Τούμπας «έφαγαν από τον ΠΑΟΚ τα μισά λεφτά που έβαλε μέσα σε μια εβδομάδα και τώρα ήδη η ομάδα παίζει με την πλάτη στον τοίχο. Και με προπονητή τον Δώνη η πίεση είναι θάνατος και μάλιστα ούτε καν αργός.

Ο Ατρόμητος όπως και η Τρίπολη πάλεψαν με αξιοπρέπεια και έφυγαν με το κεφάλι ψηλά. Οσον αφορά τον ΟΣΦΠ η κλήρωση δεν ήταν καθόλου καλή για τον Μαρινάκη, που έχει προφανέστατο στόχο να κάνει απόσβεση των χρημάτων του σε χρόνο ρεκόρ, και για τον Ζαρντίμ. Δεν έχει εξασφαλίσει καν το Europa League ενώ ο αποκλεισμός από την επόμενη φάση θα θεωρηθεί αποτυχία και σίγουρα θα φέρει τρελή μουρμούρα σε μια ομάδα που ούτως ή άλλως δεν στέκει και πολύ γερά στα πόδια της και η κριτική στον νέο προπονητή ξεκίνησε από τα... φιλικά. Αυτά για τους άλλους. 

Για εμάς ο αγώνας αύριο συνεχίζεται. Τα παιδιά μπορούν να πάρουν πίσω αυτό που έχασαν άδικα το προηγούμενο Σαββάτο. Πιστεύω πως η ομάδα θα είναι ενισχυμένη με τον Κορδέρο και τον Κατσικοκέρη που μπορούν να της δώσουν πράγματα που της έλειψαν με τον Αστέρα. Μπορούμε. Πάμε γερά.

 aek365.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια