Πραγματοποιήθηκε η επιθυμία του...


Η υπόθεσή του συγκινεί και συγκλονίζει τον πλανήτη: Ο Τόνι Νίκλινσον από τη Βρετανία, πέθανε σήμερα στο σπίτι του, σε ηλικία 58 ετών, μετά την άρνησή του να λάβει τροφή και εξασθενημένος από πνευμονία. Όπως ειπώθηκε από την οικογένειά του, ο Νίκλινσον....
πέθανε «πληγωμένος» από την άρνηση δικαστηρίου να του επιτρέψει την ευθανασία, πριν από έξι ημέρες.   

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκλινσον υπέστη ένα εγκεφαλικό επεισόδιο το 2005 και έκτοτε περιέγραφε τη ζωή του ως «ζωντανό εφιάλτη». Ο ίδιος επικοινωνούσε με τους οικείους του μόνο με... το να ανοιγοκλείνει τα βλέφαρά του!

Η μεγαλύτερη επιθυμία του ήταν να τον αφήσουν να πεθάνει. Για το λόγο αυτό, είχε προσφύγει σε δικαστήριο ώστε να μην διωχθούν οι γιατροί (με τις κατηγορίες της υποκινούμενης αυτοκτονίας και δολοφονίας), οι οποίοι θα τον βοηθούσαν να πεθάνει και θα συνέβαλαν στην προσωπική του λύτρωση.

Ωστόσο, πριν από έξι ημέρες, ο Νίκλινσον έχασε τη δίκη και τον δρόμο προς την ευθανασία. Το γεγονός αυτό στεναχώρησε τον Νίκλινσον, με αποτέλεσμα να σταματήσει να τρέφεται, προκειμένου να θέσει ο ίδιος τέρμα στη δυσβάσταχτη ζωή του.

Λίγες ώρες πριν από το θάνατό του, αναρτήθηκε μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό, στο twitter, που έλεγε: «Αντίο κόσμε, έφτασε η ώρα…».

attikipress.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια