Πως έφτασε η αστυνομία στην σύλληψη του Πακιστανού...

Οι υπόνοιες του αφεντικού του και το κινητό τηλέφωνο του Πακιστανού οδήγησαν στη σύλληψη του δράστη της επίθεσης εναντίον της 15χρονης στην Πάρο.

Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν τις πληροφορίες που είχαν και κατάφεραν να... 
βρεθούν στα ίχνη του παρακολουθώντας τόσο το κινητό του, όσο και τους άλλλους δύο φίλους του, με τους....

οποίους συγκατοικούσε στη Νέα Χαλκηδόνα.Ο 21χρονος προσήχθη τα ξημερώματα στην Ασφάλεια, ωστόσο μέχρι αργά το μεσημέρι που ολοκληρώθηκε το τεστ DNA , δεν είχε ομολογήσει.

Η ομολογία του ήρθε όταν οι αστυνομικοί του παρουσίασαν αδιάσειστα στοιχεία. Όπως τους είπε είδε την 15χρονη καθισμένη στα βράχια στην άκρη της παραλίας και η αρχική του σκέψη ήταν να της αρπάξει το κινητό τηλέφωνο. Μόλις κινήθηκε προς το μέρος της, η ανήλικη πανικοβλήθηκε και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, πανικοβλήθηκε και αρχικά με μια πέτρα της κατάφερε χτύπημα στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια την έπιασε από τα μαλλιά και χτύπησε το κεφάλι της στα βράχια.

Η άτυχη κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της και άρχισε να αιμορραγεί. Τότε, ο δράστης την κακοποίησε, ολοκληρώνοντας την αποτρόπαια πράξη του. Το κλιμάκιο της Ασφάλειας που μετέβη στο νησί συλλέγοντας στοιχεία από τη σκηνή του εγκλήματος δημιούργησε το προφίλ του δράστη. Τις ημέρες που ακολούθησαν προσπάθησαν να συλλέξουν στοιχεία για τυχόν άτομα που εγκατέλειψαν την περιοχή μετά την κακοποίηση της ανήλικης. Διαπιστώθηκε τότε ότι 3 Πακιστανοί που εργάζονταν στο σημείο είχαν διαφύγει από το νησί, με προορισμό την Αθήνα.Ξεκίνησε προσπάθεια να εντοπιστούν.

Στο μεταξύ, επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι ένας 21χρονος Πακιστανός υπάλληλος του, του ανακοίνωσε ότι θα έφευγε εσπευσμένα καθώς δήθεν ένα συγγενικό του πρόσωπο αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Τα δεδομένα συσχετίστηκαν και διαπιστώθηκε ότι ο 21χρονος ήταν ο ένας από τους 3 Πακιστανούς για τους οποίους η ΕΛ.ΑΣ γνώριζε ήδη ότι έχουν εγκαταλείψει την Πάρο. Οι αστυνομικοί γνώριζαν τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του δράστη και μέσω των κεραιών κινητής τηλεφωνίας εντόπισαν τις περιοχές στις οποίες κινούνταν. Κατά τη διαρκεια της παρακολούθησης , οι αστυνομικοί μπόρεσαν να εντοπίσουν τους δύο αλλοδαπούς που συνόδευαν τον 21χρονο και είχαν μαζί αναχωρήσει από την Πάρο με προορισμό την Αθήνα. Αντίθετα με τον δράστη που παρέμενε κρυμμένος στο διαμέρισμα της Ν. Χαλκηδόνας, οι δύο ομοεθνείς τους εντοπίστηκαν σε στέκια Πακιστανών.

Τέθηκαν υπό παρακολούθηση και τελικά αποκάλυψαν, άθελά τους, στους αστυνομικούς το σημείο που βρισκόταν ο 21χρονος. Η πρώτη ένδειξη ότι το γεννετικό αποτύπωμα του νεαρού Πακιστανού ταιριάζει με αυτό του δράστη δόθηκε χθες, μετά από εργαστηριακό έλεγχο του ιατροδικαστή Ν. Καλόγρια , στα ρούχα και ένα ποτήρι που φεύγοντας είχε αφήσει ο δράστης στο κατάλυμα όπου διέμενε. Η ταυτοποίησή του ολοκληρώθηκε και επισήμως σήμερα το μεσημέρι. Ο 21χρονος και οι δύο άλλοι Πακιστανοί συλληφθέντες μεταφέρθηκαν ήδη στην Εισαγγελία της Σύρου.



crime.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια