Χρηματικές ποινές σε επίορκους δημοσίους υπαλλήλους ...

Υποχρεωτική χρηματική ποινή στο 50πλάσιο του ωφελήματος που αποκόμισε ο δημόσιος λειτουργός εκμεταλλευόμενος τη θέση του και την ανάγκη του πολίτη σε οποιαδήποτε έκφανση προβλέπει διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Εκτός από τις ταχύτατες διαδικασίες (σ.σ στο στάδιο αξιολόγησης, ανάκρισης και....

εκδίκασης) για τις περιπτώσεις των επίορκων δημόσιων λειτουργών που κατηγορούνται για διάπραξη κακουργηματικών πράξεων, προβλέπεται πλέον και υποχρεωτική επιβολή χρηματικής ποινής στο 50πλασιο του ωφελήματος για όσους διαπράττουν αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

Δηλαδή, αν ένας γιατρός έλαβε «φακελάκι» 1.000 ευρώ πλέον καλείται να πληρώσει 50.000 ευρώ, αν ένας μηχανικός έλαβε «δωράκι» 2.000 ευρώ θα πληρώσει 100.000 ευρώ, πέραν της ποινής φυλάκισης που θα του επιβληθεί από τα δικαστήρια.

Για τις περιπτώσεις επίορκων δημοσίων υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, δηλαδή και τραπεζικών υπαλλήλων και υπαλλήλων ΔΕΚΟ, οι οποίοι διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, αυτές θα υπάγονται σε ταχυτάτη διαδικασία εκδίκασης, όπως συμβαίνει σήμερα για υποθέσεις διαφθοράς σε επίπεδο κεντρικής διαχείρισης εξουσίας (π.χ. περίπτωση Τσοχατζόπουλου).

Η ρύθμιση θα αφορά σε αδικήματα όπως δωροδοκίας, απιστίας στην υπηρεσία, υπεξαίρεσης και ψευδούς βεβαίωσης.

Ειδικότερα, οι δικογραφίες των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων θα αξιολογούνται από εισαγγελέα ο οποίος θα ασκεί την ποινική δίωξη και στη συνέχεια, τη σκυτάλη θα παίρνει ο Πρόεδρος Πρωτοδικών ο οποίος θα πρέπει να κλείσει τη δικογραφία μέσα σε 4 ή το πολύ 6 μήνες, ενώ θα έχει δικαίωμα άρσης κάθε απορρήτου, τραπεζικού, φορολογικού, χρηματιστηριακού, όπως επίσης και δέσμευσης λογαριασμών καθώς και κάθε άλλου περιουσιακού στοιχείου.

Έτσι, υπολογίζεται ότι σε 8 μήνες το ανώτερο θα πρέπει να έχει γίνει η παραπομπή σε δίκη. Σήμερα λιμνάζουν 6.000 κακουργηματικές υποθέσεις που έχουν προσδιοριστεί να εκδικαστούν μετά την πάροδο ακόμη και ετών...

nonews-news.blogspot
Share on Google Plus

About THE FUN BANK

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...