Ξεπούλημα όσο - όσο για ΕΛΤΑ και ΕΛΒΟ.


Ξεχάστηκαν τα ωραία λόγια για αξιοποίηση της περιουσίας του Ελληνικού λαού, και περάσαμε στο πάρτετα όλα όσο -όσο, εκτός αν αυτό εννοούσατε λέγοντας αξιοποίηση δλδ το ξεπούλημα.
Πάντως εμένα στο χωριό μου το λένε ξεπούλημα για ένα ξεροκόμματο.
Την πώληση έως και του συνόλου των μετοχών των ΕΛΤΑ που κατέχει το ελληνικό δημόσιο αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων στη σημερινή....
της συνεδρίαση.
Με την απόφαση της Επιτροπής που δημοσιοποιήθηκε στη «Διαύγεια» παρέχεται εξουσιοδότηση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου να σχεδιάσει, να αποφασίσει και να υλοποιήσει τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση των μετοχών των ΕΛΤΑ, οι οποίες θα μεταφερθούν στο Ταμείο με νεότερη απόφαση της Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων.

Επίσης η Διυπουργική Επιτροπή αποφάσισε ακόμη την πώληση έως και του συνόλου των μετοχών της ΕΛΒΟ που κατέχει το δημόσιο. Για το σκοπό αυτό ανατέθηκε στην δικηγορική εταιρεία «Ι.Κ. Ρόκας και Συνεργάτες» το έργο του νομικού συμβούλου επί θεμάτων ελληνικού και ευρωπαϊκού δικαίου και στις εταιρείες «Αttica Bank Α.Τ.Ε.» και «KPMG Σύμβουλοι Α.Ε.» το έργο του χρηματοοικονομικού συμβούλου.

Οι πληρωμές των συμβούλων θα εξετάζονται και θα εγκρίνονται από την Επιτροπή Παρακολούθησης και Έγκρισης Πληρωμών, η οποία συστάθηκε με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια