Εφιαλτική η Αθήνα σήμερα από καύσωνα και όζον.


Μικρές υπερβάσεις του ορίου ενημέρωσης κοινού στις τιμές του όζοντος παρατηρήθηκαν σήμερα στην Αττική, σύμφωνα με μετρήσεις του δικτύου παρακολούθησης ατμόσφαιρας της Αθήνας.
Σύμφωνα με το....
ΥΠΕΚΑ, αναμένεται η σταδιακή μείωση των τιμών από το απόγευμα.
Ειδικότερα, στα 183 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα έφθασε η τιμή του όζοντος στο σταθμό της Λυκόβρυσης στις τρεις το μεσημέρι, ενώ μία ώρα νωρίτερα στο σταθμό της Αγίας Παρασκευής η τιμή ήταν στα 186 μικρογραμμάρια, ίση με αυτή που μετρήθηκε στον ίδιο σταθμό στις δώδεκα.

Για τον λόγο αυτό το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με ανακοίνωσή του, παρέχει τις ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού: «'Ατομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι το όριο ενημέρωσης κοινού είναι τα 180 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα και το όριο συναγερμού τα 240.
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια