Και πάνω από 10 € στοιχίζουν τα τηλεφωνήματα στον ΕΟΠΥΥ για ραντεβού....


Δε φτάνει η ταλαιπωρία και η καθυστέρηση που υφίστανται οι  ασφαλισμένοι του ΕΟΠYΥ, με τις  συνεχείς περιστολές στις ασφαλιστικές παροχές, τη διακοπή πίστωσης των  φαρμακοποιών  και άλλα δεινά  λόγω αλαλούμ και έλλειψης  προσωπικού στα ιατρεία, πρέπει....
να πληρώνουν και χαράτσι για να κλείνουν τηλεφωνικά ραντεβού . 

Η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ καταγγέλλει  την απαράδεκτη ενέργεια του ΕΟΠYΥ  να δοθεί μετά από διαγωνισμό σε ιδιωτικές εταιρείες ο αριθμός  τηλεφωνικών ραντεβού για ιατρικές επισκέψεις και πληροφορίες –  η νέα διαφημιστική καμπάνια έχει κατακλύσει τα κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς- με αποτέλεσμα την χρέωση των ασφαλισμένων.

Η νέα χρέωση των  ασφαλισμένων για πληροφορίες και  ραντεβού  σύμφωνα με την ομοσπονδία εργαζομένων στο ΙΚΑ  - ΠΟΣΕ ΙΚΑ  μπορεί να ξεπεράσει τα 10 € ή και παραπάνω το μήνα για περιπτώσεις χρόνιων ασθενειών ή ασθενών με πολλαπλά προβλήματα υγείας. Όπως σημειώνουν , η χρέωση  επιβαρύνει ιδιαίτερα τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες των χαμηλοσυνταξιούχων και ατόμων με σοβαρές ασθένειες, κάποιοι από τους οποίους δεν έχουν καν τηλέφωνο, καθώς η χαμηλή τους σύνταξη δεν τους το επιτρέπει. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια