Στα άλογα δίνουν στανοζολόλη


H στανοζολόλη, συνήθως πωλείται με τις ονομασίες Winstrol και Tenabol. Είναι ένα συνθετικό στεροειδές αναβολικό που προέρχονται από διυδροτεστοστερόνη. Αναπτύχθηκε το 1962 στο εργαστήριο Winthrop και έχει εγκριθεί για ανθρώπινη χρήση για φαρμακευτικούς λόγους.

Πωλείται είτε σε υγρή....
μορφή είτε σε μορφή δισκίων για χορήγηση από το στόμα. Θεωρείται η συνηθέστερη επιλογή γυναικών που ασχολούνται με το Bodybuilding έτσι ώστε να κυριαρχήσουν στον οργανισμό τους τα ανδρογόνα.

Επίσης, χρησιμοποιείται για διάφορες ασθένειες ζώων αλλά και ανθρώπων.  Στους ανθρώπους, η χρήσης της έχει αποδειχθεί επιτυχής στην αντιμετώπιση της αναιμίας και του κληρονομικού αγγειοοιδήματος.

Έχει παρατηρηθεί ιδιαίτερα έντονη χρήση της σε αγώνες ιπποδρομιών, κυρίως στις ΗΠΑ καθώς αυξάνει ιδιαίτερα την μυϊκή μάζα. Το μεγάλο πλεονέκτημά της είναι ότι αυτό επιτυγχάνεται χωρίς να αυξάνεται το βάρος του ζώου.
Επίσης, δεν προκαλεί υπερβολική κατακράτηση νερού, και θεωρείται ότι έχουν διουρητική δράση στον οργανισμό.

Οι περισσότεροι αθλητές που έχουν εντοπιστεί με τη συγκεκριμένη ουσία είτε έχουν κάνει ένεση των 50 mg / mL ή έχουν πάρει αρκετά δισκία των 5 mg. Ωστόσο, πρόσφατα βρέθηκαν και περιπτώσεις με δόσεις των 100 mg / ml.

Τη “συνταγή” στανοζολόλης και διουρητικών ακολουθούσε ο Καναδός σπρίντερ Μπεν Τζόνσον.

pamesports.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια