Απίστευτο: Σκηνοθέτησε τη ληστεία για να τον λυπηθούν


Φωτογραφία αρχείουΞεκαθάρισε τελικά η υπόθεση με την καταγγελία της ληστείας που αναστάτωσε το μεσημέρι την υποδιεύθυνση ασφάλειας Ηρακλείου από 36χρονο. Ο 36χρονος υποστήριξε στις αρχές ότι είπε ψέμματα για τη ληστεία προκειμένου....
να τον λυπηθεί η οικογένεια του χωρίς ωστόσο να δώσει περισοτερες εξηγήσεις για τα κίνητρα της πράξης του αυτής. Η ανεξηγητη ωστόσο συμπεριφορά του 36χρονου διώκεται ποινικά αφού για αυτά που έχει προκαλέσει από το μεσημέρι στις διωκτικές αρχές υπάρχει η δυνατότητα άσκησης ποινικής δίωξης για άσκοπη κινητοποίηση αρχής και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.
Το όλο σκηνικό πάντως άφησε , κυριολεκτικά, άφωνους τους άνδρες της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ηρακλείου που το τελευταίο χρονικό διάστημα τρέχουν και δε φτάνουν για να προλάβουν τη σωρεία των υποθέσεων και τη δραματική αύξηση της εγκληματικότητας που καταγράφεται και στο νομό. Και δε φτάνουν τα πραγματικά περιστατικά αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν και τα ψεύτικα. 
το ιστορικό
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο 36χρονος δήλωσε στις αρχές ότι έπεσε θύμα ένοπλων ληστών έξω από Τράπεζα στη λεωφόρο Κνωσού.
Σύμφωνα με την καταγγελία του οι δράστες με όπλα στα χέρια κατάφεραν να του πάρουν με θεαματικό τρόπο 5.000 ευρώ. Ωστόσο η καταγγελία αυτή φαίνεται τώρα να μην ευσταθεί αφού, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Τράπεζα δεν έχει καμία συναλλαγή στο όνομα του παθόντα, και δεν έχει δώσει κανένα τέτοιο ποσό.
Πιο συγκεκριμένα ο 36χρονος κατήγγειλε ότι σήμερα μετά τη μία πήγε και έκανε ανάληψη 5.000 ευρώ από την τράπεζα στη λεωφόρο Κνωσού. Βγαίνοντας έξω όμως τον περίμενε ένας νεαρός με κράνος και όπλο ανά χείρας που τον ανάγκασε να μπει στο αμάξι του (ένα φορτηγάκι) και μπήκε και εκείνος μαζί του.
Στη συνέχεια με την απειλή του όπλου, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, του είπε να οδηγήσει μέχρι τον οικισμό της Κνωσού ενώ πίσω τους ακολουθούσε και ένας ακόμα ληστής με μηχανή. Σύμφωνα με την καταγγελία του 36χρονου, όταν έφτασε με το φορτηγάκι στον οικισμό, έδωσε τις 5.000 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο, οι ληστές τον άφησαν μέσα στο αμάξι του και τράπηκαν σε φυγή. Εκείνος λίγη ώρα αργότερα βρήκε ένα τηλέφωνο από διερχόμενο οδηγό και ενημέρωσε το 100. Από εκείνη τη στιγμή και μετά όμως άρχισαν και οι έρευνες των διωκτικών αρχών.
Ωστόσο τα στοιχεία που έβρισκαν στην έρευνα τους οι αστυνομικοί της ασφάλειας φαίνεται ότι ουδεμία σχέση είχαν με την καταγγελία του 36χρονου. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία λοιπόν ο 36χρονος δεν μπήκε ποτέ στην Τράπεζα για ανάληψη, δεν πήρε ποτέ το ποσό των 5000 ευρώ και κάτι τέτοιο δεν υπάρχει καταγεγραμμένο στα χαρτιά της τράπεζας.
Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι υπάλληλοι δεν θυμούνται τον πελάτη, ούτε να έδωσαν τέτοιο ποσό το μεσημέρι. Επιπλέον τέτοιο υλικό δεν είναι καταγεγραμμένο στις κάμερες του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος ωστόσο και αυτό το υλικό αναμένεται να εξεταστεί ενδελεχώς.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο 36χρονος από τις καταθέσεις που έχει δώσει μέσα σε αυτό το δίωρο έχει πέσει σε πολλές αντιφάσεις και έχει προβληματίσει τους αξιωματικούς που ασχολούνται με την υπόθεση που προσπαθούν να καταλάβουν γιατί να μπει κανείς στη διαδικασία να σκηνοθετήσει ολόκληρη ληστεία. Γίνονται προσπάθειες να επιβεβαιωθεί η ληστεία. Μέχρι αυτή την ώρα κάτι τέτοιο δεν έχει διαπιστωθεί, επεσήμαναν στο prismanews.gr αξιωματικοί του σώματος που ασχολούνται με την υπόθεση και προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν τα κίνητρα του 36χρονου που από το μεσημέρι έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση με την καταγγελία του στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Ηρακλείου.


prismanews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια