Ιερώνυμος: "Ας φέρουν πίσω τα κλεμμένα και μετά κάνουμε λογαριασμούς τι χρωστάμε"


Ο αρχιεπίσκοπος δε δίστασε να χαρακτηρίσει τοκογλύφους τους σημερινούς Ευρωπαίους...
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος περιοδεύοντας στον Νομό Φλώρινας αναρωτήθηκε «αν η Ευρώπη σήμερα απηχεί αυτό που οραματίστηκαν οι πρώτοι ερυωπαϊστές ή έχει καταντήσει τραπεζική τοκογλυφία». Ταυτόχρονα....
ο κ. Ιερώνυμος ζήτησε να μπει «τεφτέρι» για να δούμε, όπως είπε «τι ακριβώς χρωστάμε και με όρους ισοτιμίας να ξεπληρώσουμε ό,τι χρωστάμε. Αλλιώς, μια Ευρώπη χωρίς αλληλεγγύη και σεβασμό σε όλα της τα μέλη, τι είναι αλήθεια;».


Στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για την επιτακτική ανάγκη «να ανασταλούν» οι ιδεολογίες και να πέσουν μια για πάντα οι πολιτικές ιδεοληψίες. «Μόνο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, «αν στρατευθούμε μαζί αν γίνουμε ένα, μόνο τότε θα ορθώσουμε ανάστημα και θα καταφέρουμε κάτι. Η μακραίωνη ιστορία μας αυτό έχει δείξει και τα πρότυπα που έχουμε είναι πολλά. Το ιστορικό παράδειγμα των Φλωρινιωτών και όλων των ηρώων Ελλήνων είναι δίπλα μας. Το ζούμε, το ψηλαφίζουμε μέσα από τα μνημεία μας, τον πολιτισμό μας. Αυτόν τον πολιτισμό δώσαμε στην Ευρώπη και γι αυτόν αγωνιστήκαμε αν τους αιώνες… για όλα αυτά που εκλάπησαν και είναι στα μεγάλα Μουσεία της Ευρώπης. Ας μας φέρουν πίσω τα κλεμμένα και σας κάνουμε τότε τους λογαριασμούς μας». 
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.