Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη σύσκεψη - Βενιζέλος: Έχει ήδη τεθεί το θέμα της επιμήκυνσης - Κουβέλης:Η αναδιαπραγμάτευση θα γίνει και θα είναι σκληρή



Παιδιά σοβαρευτείτε γιατί στο τέλος θα πέσουμε στα ναρκωτικά.
Ο Στουρνάρας δεν είπε ότι θα πάρουμε πρώτα τα μέτρα και μετά η 

επιμήκυνση ; 

Οπότε κε. Βενιζέλο πως λέτε ότι τέθηκε ; 

Σε ποιους ;

Από ποιον ; 

Πάντως όχι από τον Στουρνάρα !

Λοιπόν λίγη σοβαρότητα αυτή την δύσκολη ώρα για την χώρα μας δεν βλάπτει.
Απο τις δηλώσεις φάνηκε.... ότι υπάρχει συμφωνία όπως δήλωσαν επί των προγραμματικών δηλώσεων.
Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη: Ο κ. Στουρνάρας είναι ικανότατος να προχωρήσει την κυβερνητική πολιτική.
Αιχμές Κουβέλη κατά του Τσίπρα για το θέμα της αναδιαπραγμάτευσης.
Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου όπου φάνηκε πως πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και δεν υπήρξε κανένα σύννεφο, κάτι που διαπιστώθηκε.... και από τις δηλώσεις των κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη που τόνισαν πως υπήρχε συμφωνία επί των προγραμματικών δηλώσεων που έχει ήδη διατυπώσει η κυβέρνηση.


Ένα από τα βασικά θέματα που τέθηκαν επί τάπητος είναι οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς να συμφωνούν πως πρέπει να ακολουθήσουν σκληρή πολιτική απέναντι στην τρόικα, να μην επιτρέψουν αυτή τη μείωση και να παρουσιάσουν στους δανειστές μας ισοδύναμα μέτρα. 


Μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ.Κουβέλης πρώτος δήλωσε ότι υπήρξε συμφωνία πάντα στο πλαίσιο που έχει ήδη συμφωνηθεί, ενώ ξεκαθάρισε πως θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση για τους όρους του Μνημονίου και αυτή θα είναι σκληρή. 


Μάλιστα, επιτέθηκε εμμέσως στον κ. Τσίπρα κάνοντας λόγο για μερικούς που ανακάλυψαν όψιμα την επαναδιαπραγμάτευση. 


Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Κουβέλη ότι υπήρξε συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών στο κείμενο της προγραμματικής σύγκλισης. Όπως τόνισε το θέμα της επιμήκυνσης έχει ήδη τεθεί, κάτι που άλλωστε αποτελούσε και το θέμα της διαφωνίας του. 


Ωστόσο δείχνει πως παραμένει ναι μεν στη θέση του, αλλά "πατάει" και στη θέση του κ. Σαμαρά και Στουρνάρα, λέγοντας πως θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και να γίνουν διαρθρωτικές κινήσεις, προκειμένου να πειστούν οι δανειστές μας. Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι ο κ.Στουρνάρας είναι έμπειρος και ικανός να προχωρήσει την κυβερνητική πολιτική. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια