Τι κρύβεται πίσω από την υποτιθέμενη προσέγγιση Γιάννας και ΣΥΡΙΖΑ;


Τι κρύβεται πίσω από την υποτιθέμενη προσέγγιση Γιάννας και ΣΥΡΙΖΑ;Στην πραγματικότητα, δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται η σύνδεση   της οικογένειας του κ Θ. Αγγελόπουλου με το ΣΥΡΙΖΑ.  Ο πρωτότοκος γιος  του κ. Αγγελόπουλου, οΠαναγιώτης δείχνει να εμφορείται από αριστερές  και προοδευτικές ιδέες. Συμμετείχε στις συγκεντρώσεις των   αγανακτισμένων πολιτών στο Σύνταγμα ενώ υπερασπίστηκε, με δημόσιες  παρεμβάσεις του, τις....
προγραμματικές και πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ,  κατά την προεκλογική περίοδο.
Πολλοί διακινούν, στο παρασκήνιο, και άλλα σενάρια για το τι  υποκρύπτεται πίσω από τηνιδιαίτερη σχέση της οικογένειας Αγγελοπούλου  με το ΣΥΡΙΖΑ.  Ορισμένοι επισημαίνουν με νόημα, ότι ο κύριος όγκος των  επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του κ. Θ. Αγγελόπουλου βρίσκεται στο  εξωτερικό ενώ ο Έλληνας μεγαλοεπιχειρηματίας διαθέτει τεράστια   ρευστότητα. Οι υπαινιγμοί, φυσικά, σχετίζονται με την επιστροφή στη   δραχμή και τη θέση ισχύος στην οποία θα βρεθούν όσοι διαθέτουν υψηλή   κεφαλαιακή επάρκεια και ρευστότητα στο εξωτερικό. Βεβαίως κάτι τέτοιο  δεν μπορεί να αποδειχθεί.  Κάποιοι άλλοι συσχετίζουν την προσέγγιση της οικογένειας Αγγελοπούλου  με το Σύριζα, με την πρόθεση της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου να εκδικηθεί   το εγχώριο πολιτικό σύστημα για το οποίο δεν τρέφει και τα καλύτερα   αισθήματα. Η  κ. Αγγελοπούλου θεωρεί ότι τα δύο αστικά  κόμματα(Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ) και οι κατ' εξοχήν εκφραστές τους, την πολέμησαν   σκληρά αφού τη θεωρούσαν ως απειλή.
Οι προβληματικές σχέσεις της κ. Αγγελοπούλου, με αυτό το  σύστημα, ξεκίνησαν από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και της  προετοιμασίας τους. Είναι κοινό μυστικό ότι οι σχέσεις της  κ. Αγγελοπούλου με τον κ. Βενιζέλο, που είχε οριστεί συντονιστής από την  πλευρά της κυβέρνησης Σημίτη για τα έργα και τους αγώνες, δεν ήταν και   οι καλύτερες . Η ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα   Καραμανλή και τη Ν.Δ δημιούργησε ένα νέο σκηνικό, με τη διαφορά όμως  ότι οι σχέσεις της κ. Αγγελοπούλου με τον πρώην Πρωθυπουργό παρέμειναν  σε τυπικό έως ψυχρό επίπεδο. Οι αιτίες αρκετές.
Πολλοί επικεντρώνουν στο χαρακτήρα και στις αντιλήψεις του κ. Καραμανλή  που δεν ήθελε ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις με τους ισχυρούς επιχειρηματίες  της χώρας και ιδιαίτερα μάλιστα με αυτούς που επηρέαζαν το δημόσιο βίο  και την κοινή γνώμη έχοντας στην κατοχή τους Συγκροτήματα Τύπου και   ΜΜΕ.  Όταν η κ. Αγγελοπούλου αγόρασε τον ΕΛ.ΤΥΠΟ, μία εφημερίδα ταυτισμένη με   την κεντροδεξιά παράταξη, πολλοί περίμεναν ότι οι δύο πλευρές θα  έρχονταν πιο κοντά.  Συνέβη το αντίθετο, αφού στο επιτελείο του τότε Πρωθυπουργού, υπήρχαν  άνθρωποι που έβλεπαν με καχυποψία τις πραγματικές προθέσεις της  κ. Αγγελοπούλου και τη δύναμη που αποκτούσε.  Όταν η κυβέρνηση Καραμανλή δημοσιοποίησε το νόμο για το βασικό μέτοχο,   ο κ. Μπόμπολας εξέτασε σοβαρά την αποχώρησή του από τα ΜΜΕ, προκειμένου  να μπορεί να διεκδικεί μεγάλα έργα αλλά και θορυβημένος από τις   επιθετικές αναφορές  περί « νταβατζήδων»  του κ. Καραμανλή στην ιστορική  συνάντηση με τους Βουλευτές του, στου Μπαϊρακτάρη.
Τότε η Γιάννα Αγγελοπούλου έφτασε μία ανάσα από μία συμφωνία-μαμούθ με  τον κ. Μπόμπολα, Με αυτή τη συμφωνία, θα περιερχόταν στην κατοχή της το   ΕΘΝΟΣ και τα υπόλοιπα έντυπα του ΠΗΓΑΣΟΥ αλλά και οι μετοχές του  κ. Μπόμπολα στο ΜEGA. Πρωταγωνιστικό ρόλο στη ματαίωση αυτού του  deal, λέγεται ότι διαδραμάτισε ο κ. Γιώργος Σουφλιάς που λέγεται ότι  έπεισε τον κ. Μπόμπολα να μην προχωρήσει στη συμφωνίααφού προέβλεπε  ότι ο νόμος για το βασικό μέτοχο θα προσέκρουε στην ΕΕ, όπως και  έγινε τελικά.  
Η ενασχόληση της κ. Αγγελοπούλου με τον ΕΛ.ΤΥΠΟ ήταν ιδιαίτερα δαπανηρή  με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται διαρκώς ζημιές. Η πλευρά της τότε  ιδιοκτησίας της εφημερίδας κατηγορεί, ακόμα και σήμερα ,την κυβέρνηση  Καραμανλή ότι δεν βοήθησε την εφημερίδα, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο  ''κλείσιμο'' με απόφαση του ίδιου του κ. Θ. Αγγελόπουλου.  
Έκτοτε η κ. Αγγελοπούλου κυριολεκτικά εξαφανίστηκε από το δημόσιο βίο και προτιμά να παραμένει στο εξωτερικό, όπου διαμένει μόνιμα.  Όσοι τη γνωρίζουν και όσοι συνεργάστηκαν μαζί της, υποστηρίζουν ότι  ''δεν είναι από τους ανθρώπους που ξεχνά''.  Κάποιοι άλλοι όμως θεωρούν μυθεύματα τα σενάρια που είδαν το φως της  δημοσιότητας και κάνουν λόγο για ''δάκτυλο'' ανθρώπων του  κ. Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου που βρίσκεται, εδώ και χρόνια, σε ανοιχτό  πόλεμο με τον αδελφό του Θεόδωρο αλλά κυρίως τη νύφη του στην οποία  καταλογίζει πολλά.

newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια