Δέσμευση από τριετίας η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση....


«Δέσμευση από τριετίας η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση»Απάντηση του Σ. Κεδίκογλου στον Π. Σκουρλέτη
Η μετάβαση στη ψηφιακή τηλεόραση αποτελεί δέσμευση της χώρας μας από τριετίας επισημαίνει στην απάντηση του στις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη για τις τηλεοπτικές συχνότητες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.


Είναι γνωστό ότι η....
Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ορίσει το 2012 ως χρονικό ορόσημο για τη μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή τεχνολογία, αναφέρει ο κ. Κεδίκογλου και προσθέτει ότι μετά το έτος αυτό, θα πάψει να υφίσταται η επίγεια αναλογική τηλεόραση και να εφαρμόζεται η ψηφιακή. Κατά συνέπεια θα πρέπει και στην Ελλάδα να συντελεστεί η μετάβαση στην ψηφιακή τεχνολογία.


Συνεχίζοντας ο κ. Κεδίκογλου επισημαίνει: "Είναι επίσης γνωστό ότι οι συχνότητες της ψηφιακής τηλεόρασης θα πρέπει προηγουμένως να κατοχυρωθούν στη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών. Πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει αρκετό χρόνο, και αυτό διότι η συμφωνία απαιτείται να γίνει μεταξύ των γειτονικών κρατών για το συντονισμό συχνοτήτων, με χώρες όπως η Τουρκία, η Βουλγαρία, η Ιταλία και η FYROM. Σημειώνουμε επίσης ότι θα πρέπει να συμφωνήσουν όλες οι χώρες που γειτονεύουν με τη δική μας για τους ψηφιακούς διαύλους που θα δηλωθούν με τον ψηφιακό χάρτη. Σε διαφορετική περίπτωση, οι γειτονικές χώρες θα μπορούν να διεκδικήσουν μονομερώς και προς το δικό τους συμφέρον, τους ψηφιακούς διαύλους, ενδεχόμενο που θα απέβαινε σε βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας. Δεν φανταζόμαστε να επιθυμεί μια τέτοια εξέλιξη ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ- ΕΚΜ".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια