Μεγάλη φωτιά στο δάσος του Κουβαρά - Καίγονται σπίτια στην Κερατέα....

Η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Δασκαλειό στον οικισμό Διόνυσος.  Καμμένη κολόνα έπεσε στο κεφάλι μοτοσικλετιστή. Η φωτιά απομακρύνεται από τα σπίτια αλλά καίει το δάσος του Κουβαρά....

Πάνω από 40 οι φωτιές φέτος στην Κερατέα λένε οι κάτοικοι.
Στις φλόγες τυλίχθηκε για ακόμη μία φορά η Κερατέα. Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι λίγο μετά τις 14:00.
Αυτή τη στιγμή επιχειρούν συνολικά 120 πυροσβέστες με 56 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Επίσης επιχειρούν 12 υδροφόρα οχήματα από τους γύρω δήμους και 24 εθελοντές. Η φωτιά καίει πεύκα, ελιές και χαμηλή βλάστηση.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση η φωτιά έφτασε στο δάσος του Κουβαρά και τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα. Το δάσος του Κουβαρά έχει ήδη παραδοθεί στις φλόγες και αυτό κάνει τα πράγματα εξαιρετικά δύσκολα.

Οι κάτοικοι της περιοχής βλέπουν τη φωτιά να καίει στο πέρασμα της τις περιουσίες τους και φωνάζουν για βοήθεια. Ήδη έχουν καεί πάνω από έξι σπίτια ενώ δεκάδες έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.
Ένας μοτοσικλετιστής που προσπαθούσε να γλιτώσει από την φωτιά τραυματίστηκε ελαφρά όταν έπεσε στο κεφάλι του μια ξύλινη κολόνα της ΔΕΗ.

Όπως λένε οι κάτοικοι φέτος έχουν βάλει πάνω από 40 φωτιές στην περιοχή.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Σαρωνικού η φωτιά ξέσπασε στην διασταύρωση της Κακιάς Θάλασσα με το Δασκαλειό και είναι τεράστιο το μέτωπο της πυρκαγιάς. Έχει κάψει μεγάλη δασική έκταση και αρκετά σπίτια στον οικισμό.
Στο σημείο πνέουν πολύ δυνατοί άνεμοι με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά μέτωπα σε ακτίνα 1,5 χλμ.


Όπως δήλωσε στο Newsit ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής στο σημείο βρίσκεται μία παιδική κατασκήνωση η όποια εκκενώθηκε εκτάκτως. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με πούλμαν  στα ΚΑΠΗ Κερατέας και δεν κινδυνεύουν. Αυτή τη στιγμή εκκενώνεται κι ένα μοναστήρι.
Ο αντιδήμαρχος της περιοχής Κυριάκος Κατσινάκης είπε πως το έργο της πυρόσβεσης είναι πολύ δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων ενώ επειδή καίγονται πεύκα αυτό κάνει πολύ πιο επικίνδυνη και δύσκολη την κατάσβεση γιατί τα πετάγονται καμένα κουκουνάρια και προκαλούν νέες εστίες. "Ο καπνός μας έχει πνίξει και δεν μπορούμε να δούμε τι υπάρχει μπρόστά μας", είπε χαρακτηριστικά.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια