Καταργείται το αυτοκόλλητο σήμα
Η πληρωμή θα γίνεται στις τράπεζες ή ηλεκτρονικά
"Φακέλωμα" στο ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου για όποιον χρωστάει τα τέλη
Το υπουργείο θα ξεκινάει διαδικασίες κατάσχεσης αν δεν έχεουν πληρωθεί τα τέλη....

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εξήγησε όλες τις αλλαγές που θα γίνουν σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.


Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός προανήγγειλε την κατάργηση του αυτοκόλλητου σήματος, κι έτσι οι οδηγοί πλέον δε θα το εφοδίαζονται κατά την πληρωμή των τελών. 


Πώς θα γίνεται η πληρωμή;


Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι φορολογούμενοι θα μπαίνουν στο taxisnet και πληκτρολογώντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους θα εκδίδουν έναν κωδικό. Με τον κωδικό αυτό, στη συνέχεια θα μπορούν να πληρώσουν τα τέλη τους είτε στην τράπεζα είτε ηλεκτρονικά. Η απόδειξη που θα παίρνουν θα αντικαθιστά το αυτοκόλλητο σήμα.


Σύμφωνα με τον υφυπουργό, το υπουργείο Οικονομικών θα έχει πλήρη εικόνα ποιοι έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας και ποιοι όχι. Η διασταύρωση για την πληρωμή των τελών θα γίνεται από το Κέντρο Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών. Στην περίπτωση που τα τέλη κυκλοφορίας δεν έχουν πληρωθεί, αμέσως το υπουργείο θα ξεκινάει τις διαδικασίες κατάσχεσης.


Μιλώντας πρόσφατα σε συνέδριο, ο υφυπουργός Οικονομικών είχε αναφερθεί στην κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, τη θέσπιση ειδικής νομοθεσίας για τις εξωχώριες επιχειρήσεις, την υλοποίηση πλήρως ενημερωμένου ηλεκτρονικού περιουσιολογίου το 2013, την απλοποίηση του κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και την ενοποίηση του μηχανισμού ελέγχων. Επιπλέον, ο κ. Μαυραγάνης αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των φορολογικών αρχών και τελωνειακών με κατάλληλο προσωπικό και άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό.
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια