Βρήκε ισοδύναμα ;

Ισοδύναμα μέτρα της τάξης των περίπου 200 εκατ. ευρώ φέρεται να έχει βρει και να εισηγείται στον επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο αναπληρωτής του, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.
Αφορούν σε
περιορισμούς δαπανών και απομένει να φανεί αν παίρνουν το πράσινο φως από την τρόικα. Προς το παρόν, πάντως, εκφράζονται....
πολλές αμφιβολίες σχετικά με το :

α) αν και κατά πόσο τα μέτρα αυτά είναι αρκετά για να καλύψουν ακόμα και ένα μικρό κομμάτι των συνολικών δαπανών που θα πρέπει να περικοπούν, προκειμένου να αποφευχθούν τα λουκέτα στο δημόσιο τομέα, στενό και ευρύτερο, αλλά και

β)αν και κατά πόσο είναι της «ποιότητας» των μέτρων εκείνων που τυγχάνουν της έγκρισης της τρόικας. Κι αυτό γιατί δεν είναι λίγοι εκείνοι, ακόμα και μέσα στο υπουργείο Οικονομικών, οι οποίοι θεωρούν ότι θα απορριφθούν ασυζητητί από τους επικεφαλής ελεγκτές της τρόικας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για το λόγο αυτό, πάντως, θα πραγματοποιηθεί και νέα διυπουργική, στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, προκειμένου να εξετασθεί αν υπάρχουν κι άλλα «μέτωπα» που θα μπορούσαν να «κουρευτούν». Αν και οι πιθανότητες είναι εκ των προτέρων μηδαμινές.

apospasma

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια