Κίνδυνος – Θάνατος από το κουνούπι του Δυτικού Νείλου


Της Μπέττυ Γιάννα

kounoupi bannerΜπορεί οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ να είναι καθησυχαστικοί, αλλά τα κρούσματα φτάσανε ήδη στα πέντε και όλα στα Νότια Προάστια της Αττικής. Τρία νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου διαπιστώθηκαν πριν λίγο σε Ελληνικό και Παλαιό Φάληρο.


Μία 65χρονη στο....
Ελληνικό νοσηλεύτηκε στο Ασκληπιείο με μηνιγγίτιδα αφού προσβλήθηκε από τον ιό ύστερα από τσίμπημα κουνουπιού. Η κατάστασή της κρίθηκε ελεγχόμενη και πήρε εξιτήριο.


Τα άλλα δύο περιστατικά αφορούν σε δύο άντρες, έναν 18χρονο και έναν 43χρονο, οι οποίοι αρρώστησαν από τον ιό στο Παλαιό Φάληρο. Ο ένας πήρε εξιτήριο ενώ ο άλλος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Τζάνειο.


Να θυμίσουμε ότι έπειτα από την καταγραφή δύο κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου, στο Παλαιό Φάληρο και την Αργυρούπολη, συνεργεία θα προσχωρούσαν σε κωνωποκτονίες σε φρεάτια και περιοχές όπου υπάρχουν στάσιμα νερά.


Και όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ οι κάτοικοι στα Νότια Προάστια διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητοι ψεκασμοί και δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης.


Το spirospero.gr επικοινώνησε με την πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ κ.Τζένη Κρεμαστινού η οποία δεν θέλησε να μας μιλήσει, λέγοντάς μας ότι ...την έχουμε ζαλίσει με αυτό το θέμα οι δημοσιογράφοι (!!!) και μας παρέπεμψε ούτε λίγο ούτε πολύ σε εξωτερικό συνεργάτη του ΚΕΕΛΠΝΟ.


Εν τέλει και ύστερα από αρκετή ώρα μπορέσαμε να εντοπίσουμε έναν γιατρό του ΚΕΕΛΠΝΟ , τον κ.Μάριο Δέτση, όπου και μας είπε ότι αναμένουνε και άλλα κρούσματα, αλλά αυτή τη φορά τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι πιο εντατικά από άλλες χρονιές και οι ίδιοι είναι σε ετοιμότητα.


«Άλλωστε το 80% δεν κάνει συμπτώματα και το ποσοστό που εμφανίζει μηνιγγίτιδα ή εγκεφαλίτιδα είναι μικρότερο από το 1%. Το ΚΕΕΛΠΝΟ αναμένει συνέχιση της εμφάνισης περιστατικών στην περιοχή της Αθήνας και γενικότερα στην Ελλάδα και κατά το τρέχον έτος.» δήλωσε χαρακτηριστικά στο spirospero.gr


Γιατί δεν γίνονται λοιπόν οι απαραίτητοι ψεκασμοί στην Αττική έτσι ώστε να μην υπάρξουν άλλα κρούσματα και δη στα Νότια Προάστια που έχουν εμφανιστεί μέχρι στιγμής και τα 5 περιστατικά;


Από τη μια το ΚΕΕΛΠΝΟ να καθησυχάζει τον κόσμο και από την άλλη οι κάτοικοι φωνάζουν ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητοι ψεκασμοί και τα λμνάζοντα νερά να αποτελούν σοβαρή εστία μόλυνσης πολλώ δε μάλλον κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με τον υδράργυρο να χτυπάει «κόκκινο» καθημερινά.
spirospero.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια