Τύμπανα σύρραξης στην Κύπρο για Ισραήλ και Τουρκία ;


Ισραηλινά πολεμικά πλοία, περιμένουν τους Τούρκους στη Κύπρο.Δυο ασκήσεις προκαλούν έντασηΣτην ανάπτυξη 4 πολεμικών πλοίων,μη επανδρωμένων αεροσκαφών  και εκατοντάδων στρατιωτών έχει προχωρήσει  το ισραηλινό ναυτικό, για να προστατεύσει τις πλατφόρμες γεωτρήσεων για πετρέλαιο και άλλα σημεία ερευνών ανοιχτά της Κύπρου. Η ανακοίνωση του ισραηλινού....
ναυτικού ήρθε σε απάντηση των απειλών της Τουρκίας για αυξημένες περιπολίες των σκαφών της στην περιοχή όπως  και  για την αεροναυτική άσκηση που έχει ανακοινώσει ότι θα κάνει Πέμπτη  και Παρασκευή σε περιοχές των  κυπριακών οικοπέδων.


Όπως έγραψε στο σάιτ της η εφημερίδα Haaretz το ισραηλινό ναυτικό  ζητά από το Γενικό  Επιτελείο επιπρόσθετα ποσά για την κάλυψη των εξόδων της αποστολής. Οπως αναφερει το άρθρο,  οι πλατφόρμες (που ανηκουν σε ιδιωτικές εταιρίες) βρίσκονται πέρα από τα 12 ναυτικά μιλια των ισραηλινών  ακτών, αλλά μέσα στην ισραηλινή  ΑΟΖ (200 ναυτικά μίλια) κι αυτό σημαίνει ότι και εκεί το Ισραήλ έχει δικαιωμα να αμυνθεί σε τυχόν επιθετικες ενεργειες!
  Σύμφωνα με την κυπριακή εφημεριδα «Φιλελευθερος», η Άγκυρα έχει δεσμεύσει περιοχές για αεροναυτική άσκηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ και συγκεκριμένα στα «οικόπεδα» 8, 9 και 12 (από τις 5 το πρωί μέχρι και την 1.00 μ.μ.).


Ταυτόχρονα σε κοντινή περιοχή με τους Τούρκους έχουν ξεκινήσει άσκηση και οι Ισραηλινοί- πέραν της έναρξης των συνεχών περιπολιών που προαναφέραμε . Όπως ήδη έγραψε το ONALERT από το πρωί της Πέμπτη, η περιοχή νοτίως της Κύπρου και εντός της ΑΟΖ της  , θα μοιάζει με «πολεμικό» τοπίο καθώς θα βρίσκεται σε εξέλιξη σκηνικό ασκήσεων από τις δυο αυτές χώρες.Το Τελ Αβίβ έχει ζητήσει -όπως πράττει πάντα- την άδεια της Κυπριακής Δημοκρατίας σε αντίθεση με την Άγκυρα που σκοπίμως παρακάμπτει τη Λευκωσία.
onalert.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια