«Βάλαμε στο ράφι τα 18 προεκλογικά μέτρα»


Την ώρα που στο Μαξίμου συσκέπτονταν ο Πρωθυπουργός με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ο Ν. Νικολόπουλος μιλούσε σε συγκέντρωση στην Πάτρα 


«Ήξερα πως δεν μου ήταν πλέον δυνατό, να συναντηθώ εκ νέου μαζί της,(με την Τρόικα) βάζοντας στο «ράφι» όλα και τα 18 μέτρα που δεσμευτήκαμε προεκλογικά. Για παράδειγμα,
οι νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών ή όπως των αναπηρικών και κοινωνικών επιδομάτων, του ειδικού μισθολογίου, των εργασιακών σχέσεων κ.α.»


Ο Νίκος Νικολόπουλος άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει μέτρα που θα αφορούν μισθούς και συντάξεις γνωρίζοντας πως με μια τέτοια κίνηση θα τεθεί εκτός ΝΔ «Δεσμεύομαι να μην δεχτώ νέες περικοπές μισθών και συντάξεων του λαού με την ψήφο που εσείς, μου δώσατε!!! Πιστεύω πως είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα, αποδεικνύοντας πως όντως πέρασαν οι εποχές που τα κόμματα «άλλα έλεγαν και άλλα έκαναν»


Κλείνοντας την ομιλία του σημείωσε με νόημα «Μόνο που το όνομα «Νίκος» γράφεται με γιώτα και όχι με… άλφα γιώτα. «Ναι-κος» δεν υπήρξα ποτέ.
Και δεν θα γίνω ούτε τώρα. Και το ξέρουν όλοι, όσα και αν ακούν για μένα δεξιά και αριστερά…»


Στην ομιλία του επιτέθηκε και στον κυβερνητικό εταίρο Φώτη Κουβέλη «Αυτό κύριε Κουβέλη δεν είναι μια απλή «προσωπική διαφορά». Ή μάλλον, ναι… Ίσως και να έχετε δίκιο. Είναι μια «προσωπική διαφορά»… Μεταξύ της δικής μου προσωπικότητας και της ιστορίας που γράφεται για τον λαό και την πατρίδα μας! Μεταξύ των δικών μου πολιτικών αρχών, και των αρχών εκείνων, που είτε από δεξιά, είτε από αριστερά προερχόμενοι, ξέρουν μόνο από ωραίες και φιλολαϊκές ρητορείες, αλλά όχι από αντίστοιχες πράξεις».
real.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια