Θα γέμιζαν τα νησιά με 167 κιλά κοκαΐνης αλλά τους έπιασαν ευτυχώς.


Η απαγορευμένη άσπρη σκόνη, αξίας εκατομμυρίων ευρώ, κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς της Θεσσαλονίκης που κατάφεραν ένα μεγάλο "χτύπημα" σε διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών. Έγιναν τέσσερις συλλήψεις.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες....
Δυο Βούλγαροι, ένας Ισπανός κι ένας Πορτογάλος, ηλικίας από 40 μέχρι 58 ετών οι οποίοι σύμφωνα με την αστυνομία, ανήκουν σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. 
Οι τρεις είναι "εγκέφαλοι" ενώ ο τέταρτος είναι περιφερειακό μέλος...


Η ποσότητα που κατασχέθηκε, βρέθηκε μέσα σε αυτοκίνητα και είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν εντοπιστεί στη Βόρεια Ελλάδα!


Στις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών του κυκλώματος, συμμετείχαν μέλη της αμερικανικής DEA (δίωξη ναρκωτικών) στην Ελλάδα και αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών Θεσσαλονίκης. 
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.


Πώς στήθηκε η επιχείρηση


Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε έπειτα από σχετικές πληροφορίες ότι τα μέλη του κυκλώματος, μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, εισήγαγαν παράνομα, μέσα σε κοντέινερς, μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από χώρες της Λατινικής Αμερικής, με σκοπό τη διακίνηση και την εμπορία τους στο εσωτερικό της χώρας μας.


Μετά από έρευνες, προέκυψε, οι συλληφθέντες για να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους λάμβαναν ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα "προστασίας", ενώ άλλαζαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους χώρους στους οποίους έμεναν.


Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή των Μαλγάρων, έγινε έλεγχος σε Ι.Χ., στο οποίο βρίσκονταν οι δύο από τους συλληφθέντες και μέσα βρέθηκαν 5 δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους 36 κιλών και 393 γραμμαρίων.


Παράλληλα, σε έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ. μέσα σε πάρκινγκ ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, στο οποίο έμεναν τα άλλα δύο μέλη του κυκλώματος, 
βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 127 δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους 131 κιλών και 584 γραμμαρίων.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. 
Οι έρευνες συνεχίζονται και στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας...

newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια