H Χρυσή Αυγή δεν κάηκε στο φως της τηλεόρασης ...

Ίσως καείς τώρα εσύ που τους ψήφισες ...
Όσοι είχαν την άποψη ότι καλώς δίνεται τηλεοπτικό βήμα στην Χρυσή Αυγή, γιατί ο κόσμος θα δει το πραγματικό της πρόσωπο και θα της γυρίσει την πλάτη φαντάζομαι ότι μετά τα εκλογικά αποτελέσματα θα πρέπει να το ξανασκεφτούν.



Εκτός και αν... 
θεωρούν ότι οι μπουνιές, η ειρωνεία, το θράσος και η υπεροψία των μελών αυτού του κόμματος δεν είναι αρκετά. Μήπως εξακολουθούν να πιστεύουν ότι πρέπει να δούμε λιιιγο παραπάνω από το πραγματικό της πρόσωπο. Δεν μιλάω για on air έγκλημα. Η τηλεόραση σέβεται την ανθρώπινη ζωή, τόσα ριάλιτι και εκπομπές κοινωνικής προσφοράς έχει κάνει στο παρελθόν(hint). Μιλάω για καμιά ανοιγμένη μύτη ίσως, λίγο αίμα βρε αδερφέ. Γιατί ακούμε για τα μαχαιρώματα των Χρυσαυγιτών στο μετρό, αλλά να, άμα δεν το παίξει η τηλεόραση είναι σαν να μην έγινε.

Μπορεί να πιστεύουν οι ψηφοφόροι της ότι είναι απλά φήμες που τις διαδίδουν αναρχικά στοιχεία. Ενώ αν το δεις μπροστά στην κάμερα ίσως να σε πείσει. Πέρα από την ανάλαφρη ειρωνεία που αντιλαμβάνεσαι, υπάρχει μια πραγματικότητα που την υποκινεί. Η πραγματικότητα λοιπόν είναι για εσένα που ψήφισες Χρυσή Αυγή είναι ότι ίσως να μην κινδυνεύεις τώρα από αυτή επειδή έχει λευκό δερματάκι αλλά που ξέρεις μπορεί να έρθει και η σειρά σου.

Μπορεί κάποια στιγμή να τα βάλουν με τους gay, τους χοντρούς, τους κοντούς, αυτούς που έχουν πολύχρωμα μαλλιά, με αυτούς που κρατούν το τελευταίο i-phone (σ.σ Έλα μην ανησυχείς από τώρα. Ξέρεις ότι θα είσαι από τους τελευταίους), τις γυναίκες που υψώνουν την γλωσσίτσα, και γιατί όχι αυτούς που έχουν κινητικά προβλήματα, βρίσκονται σε αναπηρικό καροτσάκι, περπατούν με πατερίτσες. Γιατί όχι; Σου φαίνεται υπερβολικό ψηφοφόρε της Χρυσής Αυγής κάτι τέτοιο; Να ξεβρομίσει βρε παιδί μου ο τόπος από μειονότητες και ότι διαφέρει από το μέσο όρο. Άλλωστε το όνομα «Καιάδας» δεν σου λέει κάτι; Ξέρεις τι έκαναν στον Καιάδα; Εκτός και αν την θεωρείς τυχαία επιλογή ονόματος. Ότι το επέλεξε ο συγκεκριμένος επειδή είναι εύηχο. Δεν ξέρω μέχρι που φτάνει η γραμμή υπεράσπισης που ακολουθείς.

Μπορεί να μην ανήκεις σε μειονότητα ή να μην έχεις άνθρωπο που ανήκει σε μειονότητα. Όμως καμιά φορά επειδή η ζωή είναι περίεργη (σ.σ άσε την θεία δίκη, σχόλασε) μπορεί να βρεθείς και εσύ που τους ψήφισες μέσα σε κανένα σκηνικό επίθεσης. Να σε πάρει και εσένα η μπάλα. Γιατί έτσι τα φέρνει η ζωή. Μπορεί να συμβούν τα πάντα σε όλους. Και χρειάζεται να είσαι σε εγρήγορση. Γιατί τώρα οι επιθεσούλες θα είναι τακτικότατες και εκεί που δεν το περιμένεις. Βλέπεις είναι νόμιμοι και μέσα στη Βουλή. Τι θα φοβηθούν; Την αστυνομία;(hint νούμερο2)

Ξέρεις πότε κατάλαβα ότι η Χρυσή Αυγή είναι μέρος του κόσμου μας; Ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτούς; Ότι από εδώ και πέρα θα μου κάθεται στο σβέρκο η βλακεία των πολιτών αυτής της δημοκρατίας;

Το κατάλαβα σήμερα το μεσημέρι βλέποντας ένα ρεπορτάζ του νεανικού καναλιού της χώρας (σ.σ νιότη ίσον Εμπορικό και έλα κούκλα μου να μου πεις που πήγες για μπάνιο). Εκεί λοιπόν παίχτηκε ένα ρεπορτάζ με τη γυναίκα του αρχηγού. Την ρωτούσαν τι θα έκανε η κόρη της αν της έφερνε ένα αριστερό για γαμπρό. Ξέρεις ποια κόρη; Εκείνη που έχει χόμπι να τρώει σουβλάκια αφού ρίξει μερικές ψιλές στους μετανάστες. E, η γυναίκα είπε ότι έχουν δώσει αρχές στην κόρη (σ.σ να τρώει σουβλάκια και να δέρνει Πακιστανούς) αλλά άμα βρε παιδί μου τον αγαπάει, και είναι αγωνιστής θα κάνουν την καρδιά τους πέτρα!

Καταλαβαίνεις τι έχει γίνει; Η Xρυσή Αυγή έχει γίνει κομμάτι της ποπ κουλτούρας. Σε λίγο θα βγάλουν φωτογραφία της οικογένειας, ξαπλωμένοι όλοι στο γρασίδι του κήπου, σε cover story περιοδικού με τίτλο: « Ανέμελες στιγμές». Kαι θα το θεωρούμε φυσικό. Τα media δεν την έκαψαν αλλά την έκαναν πιο δυνατή από ποτέ.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που διαμορφώθηκε από την ψήφο σου και από τα media . Φυλάξου λοιπόν γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έρθει η σειρά σου, ψηφοφόρε-εκδικητή.


lifo.gr

Εικόνα:
 Είμαι ξανθιά με κάτασπρο δέρμα και τάσεις παλιμπαιδισμού. Κινδυνεύω από την Χρυσή Αυγή;

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. σας έχει λιώσει η ζέστη!!στο τέλος θα χρεωκοπήσουμε εντελώς και εσείς θα κατηγορείται την χ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να χαιρεσαι το νεοφιλελευθερισμο της Ντορας και το σοσιαλισμο του Τουρκογλου.....Δημοκρατη !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KAI EAN O ΓΙΟΣ ΣΟΥ ΣΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΓΚΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΟΥ ΑΡΘΟΓΡΑΦΕ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ Η Χ.Α???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.