Αντώνης Σαμαράς - H ασφάλεια είναι ιερό δικαίωμα. (βίντεο)

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επισκέφθηκε χθες την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Σήμερα, ήρθα στον Άγιο Παντελεήμονα να επαναλάβω τη δέσμευσή μου: Την Αθήνα που ξέραμε, θα την βρούμε ξανά! Τις γειτονιές που ξέραμε, θα τις έχουμε ξανά. Η εισβολή των παρανόμων θα τελειώσει, αλλά όχι με αυτοδικίες, όχι με ακρότητες. Με το νόμο και τη στήριξη της Ευρώπης. Γιατί; Γιατί η ασφάλεια είναι Ιερό δικαίωμα σε μία σωστή Δημοκρατία και είναι Ιερό δικαίωμα στον κάθε Έλληνα και στην κάθε Ελληνίδα. Θα τα καταφέρουμε».
Στην αντίπερα όχθη, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλλει πως θα δώσει ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους μετανάστες. Την ίδια στιγμή οι Υπουργοί Εσωτερικών της Ε.Ε. αποφασίζουν ότι το Συμβούλιο Υπουργών θα μπορεί να αποφασίζει, κατά πλειοψηφία, σε έκτακτες καταστάσεις, το κλείσιμο των συνόρων των χωρών της Συνθήκης του Σένγκεν, για 6 έως και 24 μήνες.
Οι εξελίξεις αυτές προκάλεσαν την παρέμβαση του εκπροσώπου της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη: «Οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα μοιράσει ταξιδιωτικά έγγραφα -ταυτότητες και διαβατήρια- στους λαθρομετανάστες απειλούν την ελεύθερη διακίνηση των Ελλήνων εντός της Ε.Ε. Γιατί θα βγάλουν τη χώρα από τη Συνθήκη του Σένγκεν. Άρχισαν, ήδη, στις Βρυξέλλες, σχετικές συζητήσεις. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε μια τέτοια απόφαση. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα αφήσει τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι. Ούτε, όμως, και να απομονωθεί από τους εταίρους της. Έχει κηρύξει πόλεμο στη λαθρομετανάστευση Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του υπόσχονται να κάνουν τη χώρα μαγνήτη λαθρομετανάστευσης, νομιμοποιώντας τους παρανόμους και μοιράζοντάς τους ακόμη και επιδόματα ανεργίας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια