Κανένα πρόβλημα με τις συντάξεις του Ιουλίου....


Αυτό διαβεβαίωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας, όμως ο κ. Ρουπακιώτης απέφυγε να κάνει το ίδιο και με την καταβολή των συντάξεων για αργότερα. Εν μέσω έντονης φημολογίας για στάση πληρωμών καθώς τα ταμειακά αποθέματα είναι σε οριακό επίπεδο, η ανησυχία είναι έντονη.
Ο κ. Ρουπακιώτης τόνισε πως....
"η καταβολή των συντάξεων του Ιουλίου, σύμφωνα με όσα με πληροφόρησαν οι διοικήσεις των Ασφαλιστικών Οργανισμών, θα γίνει κανονικά", ωστόσο δεν θέλησε να δεσμευτεί για αργώτερα διότι όπως είπε κάτι τέτοιο "είναι εκτός των αρμοδιοτήτων του υπηρεσιακού υπουργού και της υπηρεσιακής κυβέρνησης".


Ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι τα οικονομικά των Ταμείων είναι σε κακή κατάσταση και ανέφερε ότι το ΙΚΑ θα χρειασθεί 1,4 δισ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την καταβολή των συντάξεων και 260 εκατ. ευρώ ο ΟΑΕΔ για την καταβολή των επιδομάτων, παρ' ότι, όπως είπε, μόνον 1 στους 5 ανέργους λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.


Τόνισε μάλιστα ότι οι περισσότεροι Έλληνες καταβάλλουν τις εισφορές τους στο τέλος κάθε μήνα, οπότε και διαμορφώνεται η πραγματική εικόνα για την ταμειακή επάρκεια των Ταμείων. Η καταβολή των εισφορών, είπε, συνδέεται με την κατάσταση της οικονομίας και την εισφοροδοτική ικανότητα των δικαιούχων και σημείωσε ότι η αύξηση της ανεργίας κατά 1 ποσοστιαία μονάδα επιφέρει στα Ταμεία απώλειες 450 εκατ. ευρώ.
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια